Sabahattin Eşberk’in ismi ölümsüzleşti

(HABER MERKEZİ)-Yüreğir Belediye Meclisi üyelerinin aldığı kararla 645 sokağın adı Sabahattin Eşberk olarak değiştirildi. CHP Yüreğir İlçe teşkilatı sokağın isminin değiştirilmesinden sonra toplanarak basın açıklaması yaptılar. İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin de bulunduğu basın açıklamasını Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü okudu.

Bülent Öğrü, “Bugün burada doğmuş ve büyümüş önemli bir isim için bir araya geldik. Yani Yüreğir kurucu belediye başkanı rahmetli Sn. Sabahattin Eşberk’ten bahsediyorum. Bu vesileyle onu sevgi,saygı,ve rahmetle anıyorum.

1989-1994 tarihleri arasında Yüreğir’in ilk kurucu belediye başkanı olan Sn.Eşberk o dönemde talihsiz biz zamanda erkenden aramızdan ayrılmıştı.Gerek günlük yaşamında gerekse belediye başkanlığı döneminde bir çok insana kişisel ve toplumsal faydaları olmuştur.

Belediye binası olmayan,parasal olanakları olmayan bir dönemde bir yandan binanın yapılmasını sağlamaya çalışıyor bir yandan da araç-gereç temin etmeye çalışıyordu.Hizmet edebilmek için memuruna bisikletle bile olsa vatandaşa ulaşıp gereğinin yapılmasını istiyordu.

Kişisel çevresini,dostlarını kullanarak belediyeyi ayakta tutmaya çalışıyordu.

Bölge ve Yüreğirlilere hizmetlerle fayda sağladığı gibi enteresan bir dünya görüşüyle sol,sosyalist,devrimci laik ve ideolojik düşünceleriyle de gençlere ve sonraki nesillere idol olmuştur.

Sn.Eşberk vefat ettikten sonra isminin,fikirlerinin yaşatılması adına uzun yıllar meydan,sokak vb.mekanlarda ismin konulması için çabalar verilmiş ama bazı zihniyetler yüzünden bir türlü bu gerçekleşmemiştir.

Demokrasileri kesintiye uğratan ,bir çok faili meçhul ölümlere sebep olan 1980 darbecilerin isimleri Türkiye’nin her noktasına verilmiştir.Sabahattin Eşberk gibi bir değerin ismi onlara ağır gelmiştir.

Kısmet bugüneymiş ve Belediye Meclis Üyelerimizin belediyeye müracaatıyla, kamuoyunun uzun yıllar talebiyle dün yani 6 Ekim 2021 tarihi itibariyle Sabahattin Eşberk’in bu sokağa, eski adı BİN sokak sonraki  adı 645 sokak olan buraya isminin konulmasına belediye meclisinde karar verilmiştir.

Burada emeği geçen Meclis üyelerine ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şahsım ve örgütüm adına teşekkür ederim.

Yüreğir’in ve Adana’nın bir çok noktasına isminin konulması çabası devam edecektir.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Zeydan Karalar’ın şehir dışında olması sebebiyle burada bulunamadı ve bol selamlarını iletti.Ancak ilerleyen zamanda bu sokağın iyileştirme işi bitince tabelayı koymak üzere geniş katılımlı etkinlikle Sn.Eşberk’i rahmetle anacağız.

Buraya verilen bu ismin öncelikle burada bulunan ailesine,mahalleliye,Yüreğirlilere ve tüm Adana’ya hayırlı olmasını temenni ediyor ve Sn Sabahattin Eşberk’i rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor