ŞEHİTLERİMİZ TÖRENLE ANILDI

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)- 8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü münasebetiyle aziz şehitlerimiz, Asri Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene; Vali Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Ahmet Zenbilci, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Levent Ergün, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Zafer Öz, merkez ilçe kaymakamları ile kamu kurum temsilcileri katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle sürdü.

Anma töreninde Şeref Defterini imzalayan Vali Elban, deftere şu satırları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz,

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü münasebetiyle manevi huzurlarınızdayız.

Çanakkale Zaferi, vatan toprağının her karışının önemini, kutsal bildiğimiz değerler uğruna can feda etmenin, şehadete yürümenin ne anlama geldiğini en güzel biçimde özetleyen, tarihe şanla şerefle kazınan benzersiz bir zaferdir. Bu zafer, her hal ve şartta, birlik ve beraberlikle verilen mücadelenin zaferle sonuçlanacağının vesikası; aziz milletimizin, kahraman ordumuzun istiklal ve istikbal mücadelesinde tarihe düştüğü nottur.

Çanakkale Zaferi’nin en yüce mirası, “Çanakkale Ruhu” diye anlamlandırdığımız ve milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinde sembolleşen eşsiz ruhtur. Bu yüksek ideal, 106 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez kılarken, bugün de vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize ve dahi kutsal bildiğimiz değerlerimize uzanan her kötü niyetli operasyonun karşısında sarp bir kale misali durmaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğinin sembolü olan bu anlayış, bu toprakların bin yıllık kardeşliğinin, et-tırnak misali ayrılmanın imkânsızlığının da en önemli göstergesidir.

Biliniz ki Çanakkale Zaferi’nin milletimize çizdiği istikametle, bizlere bıraktığınız vatan toprağını canımız pahasına koruyacak, aziz hatırınıza sonsuza dek sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımızı korumak uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle ve sonsuz minnetle anıyoruz.

Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun.”

Vali Elban’ın beraberindekilerle birlikte şehitlerin kabirlerini ziyaret etmesi, şehit yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilemesiyle devam eden anma programı, Buruk Mezarlığı Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma töreniyle sürdü.

Buruk Mezarlığı Şehitliği’nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Süleyman Elban deftere:

“Aziz Şehitlerimiz,

Şanlı tarihi zaferle dolu milletimizin destansı mücadelelerin sonunda kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yüksek huzurlarınızdayız.

Üzerinden 106 yıl geçmiş olsa dahi bugün bile sırları çözülmeye çalışılan Çanakkale Muharebeleri, milletimizin eşsiz kahramanlığının, cesaretinin, ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, istiklalinden vazgeçmeyeceğinin en güzel örneğidir. Tarihe altın harflerle yazılan bu şanlı zafer, üstlendiği misyonla ete kemiğe bürünen birlik ve beraberlik ruhumuzun nişanesi hükmündedir. “Çanakkale Ruhu” olarak adlandırdığımız bu ruh, sonsuzluğa akan varlık ve medeniyet yürüyüşümüzün yegâne mayasıdır. Bu ruh etrafında birleşip bütünleşen aziz milletimiz, karşılaştığı her musibeti, belayı, dâhili ve harici düşmanların tuzaklarını bertaraf etmeyi başarmıştır.

Biliniz ki ecdadımızın bizlere mirası olan bu inançla, anlayışla, istikametle bizlere emanet bıraktığınız mukaddes vatan toprağı üzerinde aziz hatıranızı incitecek hiçbir operasyona milletimiz ve emniyet teşkilatımız izin vermeyecektir. Mahremimize, namahrem eli uzattırmayacak, şanlı bayrağımızı semalarımızdan indirtmeyecektir. Ezanlarımızı gök kubbemizde dindirmeyecek, bin yılık vatanımızı ilelebet payidar kılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cennet vatanımızı korumak uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle ve sonsuz minnetle anıyoruz.

Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun.” ifadelerini yazdı.

Anma programı, Kuran’ı Kerim okunması ve dualar edilmesinin ardından Vali Elban’ın şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etmesiyle sürdü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor