Seyhan’ın yarınını imar edeceğiz

Haber: Yener EKİNCİ

Çarpık kentleşmeye karşı verdiği mücadeleyi Seyhan Belediyesi Meclis Üyeliği göreviyle sürdürmeyi amaçlayan Müteahhit Muharrem Gülbudak, aday adaylığının gerekçeleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. AK Partili Gülbudak, “Kentimizin rantının kimlere peşkeş çekildiğini, hangi imar değişikliklerinin kimin için yapıldığını, imar değişiklikleri dolayısıyla kimlerin ne vurgunlar yaptığını, parsel bazındaki değişikliklerin kimin isteğiyle yapıldığını millet öğrenmek istiyor” dedi. Kendisini Seyhanlıya karşı sorumlu hissettiğini belirterek, Seyhan’ın yarınını imar etmeye talip olduğunu söyleyen Gülbudak, “Seyhan’da kaynakların verimli kullanılmadığını, belediye gelirlerinin yetersiz kaldığını, merkezi hükümetle gerekli işbirliklerinin yapılamadığını, imarsız ve ruhsatsız yapılaşmanın önüne geçilemediğini, hizmet anlayışının çağın gereklerinden ve gelecek perspektifinden yoksun olduğunu, ekip çalışmasının eksik olduğunu görüyorum” dedi.

“SEYHAN’IN SORUNLARINI DA ÇÖZÜMÜNÜ DE BİLİYORUZ”

AK Parti belediyeciliğinin gönül belediyeciliği olduğunu belirten Gülbudak, şöyle devam etti: “Seyhan’ın sorunlarını ve bu sorunların kaynağını biliyoruz. Seyhan’da mahalli gelirler artırılarak, kaynaklar verimli kullanılarak, imar planları yapılarak, özel sektörle işbirliği halinde, yerel dinamikler harekete geçirilerek, yatırım ve istihdamda gerekli kolaylıklar sağlanarak, yönetim sürecinde demokratik bir şekilde sivil toplum kuruluşları ve karardan etkilenecek hemşehrilerimizi dahil ederek, sorunların çözümünde yerel, ulusal ve uluslar arası paydaşlarla verimli işbirlikleri kurarak, bürokrasiyi azaltarak sorunlarımızın üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Partimin yerel yönetim vizyonunun bir yandan kalıcı hizmetler ve marka şehirlerle çağı yakalarken, insan odaklı bir yaklaşımla ‘gönül belediyeciliği’ni geliştirdiğini düşünüyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek için, aşkla çalışma arzumla birlikte kurum olarak Parti’min yerel yönetim vizyonunun, Seyhan için kurduğum hayalleri gerçekleştirecek güçte olduğuna inanıyorum.”

‘’HALKIN BÜTÜN KESİMLERİNE HİZMET VERECEĞİZ’’ 

Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğine olan inancını dile getiren Gülbudak, halkın kendine hizmet edenin kıymetini bildiğini belirtti. Gülbudak, “Seyhan’da kadın, çocuk, gençlik engelli ve yaşlıların taleplerini biliyoruz. Halkımızın tüm kesimlerine hak ettikleri hizmetleri sunacağız. Hayat hikayem, tecrübem ve birikimlerimle Seyhanlı hemşehrilerime hizmet etmeye talibim” dedi.

‘’MECLİS ÜYELERİ LİYAKAT SAHİBİ OLMALI’’
 
“Türkiye’ye kötü örnek olan Adana’daki çarpık kentleşmenin sorumluları, belediye başkanları ve meclis üyeleridir” diyen Gülbudak, “Ne yazık ki bilgi, beceri ve donanımdan yoksun kişilerin yürüttüğü çalışmalar, geçen sürede Adana’yı sadece ‘Büyük köy’ statüsüne taşımıştır. Önümüzde ki yerel seçimler, makus talihin değiştirilmesi açısından mükemmel bir fırsattır. O nedenle seçmenlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Özellikle belirtmem gerekiyor ki; meclis üyeleri mutlaka ve mutlaka inşaat mühendisi, mimar, şehir plancısı, ziraat mühendisi, harita mühendisi ve müteahhit gibi uzman kişilerden oluşmalıdır. Şoför, fırıncı, taksici gibi ehil olmayan kişiler meclis üyeliği yapmamalıdır’’ dedi. 

‘’HALKTAN ALDIĞIMIZ GÜCÜ HALK İÇİN KULLANACAĞIZ’’

Gülbudak, şunları söyledi; ‘’Belediyeler halkın ortak malıdır. Bende bu halkın belediyelerinde hizmet etmek ve memleketimiz Adana’nın daha iyi yerlere taşınmasına katkıda bulunmak için aday adaylığı başvurumu yaptım. Bütün Adanalıların destek ve duasını bekliyorum. Rabbim nasip ederse Seyhan ile ilgili çok güzel projelere imza atacağız. Ayrım yapmadan elimizden gelenin en iyisiyle her kesime hizmet edeceğiz. Meclis içerisinde partimizi etkin bir şekilde temsil edebileceğime inanıyorum. Halktan alacağımız gücü yine halk için kullanmak amacıyla bu kutlu göreve aday oldum. Halkımızın şikayetlerine biz son vereceğiz. AK Parti şikayetsiz bir belediyecilik vaat ediyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki AK Parti belediyelerinin hizmet anlayışına bir bakın, Adana ile farkı göreceksiniz. Biz Adana’nın ve Seyhan’ın her yönden gelişip kalkınması için göreve talip olduk. Birbirinden değerli aday adayı arkadaşlarımızla yola çıktık. Çıktığımız bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor