Sümer’den Pozantı’nın kurtuluş mesajı

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayınladı.

Sümer, “Anadolu’nun dört bir yanında kahramanca mücadele eden Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı ile 20. yüzyılın tüm ezilen uluslarına da örnek olmuş, tüm dünyada bağımsızlık ateşini yakmıştır.

Kurtuluş Savaşımızın en önemli cephelerinden birisi de Adana’mızdır. Fransızların kısmı işgali ile başlayan süreç bütün Çukurova bölgesinin ele geçirilmesiyle sonuçlanmıştır.

Yol gösterici, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’mızın etkileri Adana’da da görülmüş, yüce milletimizin cephedeki mücadelesi sonucunda Fransızlar, Pozantı’dan çekilmek zorunda kalmış bu durum Çukurova’nın ve ülkenin kaderini değiştiren önemli bir olay olmuştur.

Düşmandan temizlendikten sonra Ağustos 1920’da Atatürk, Pozantı’ya gelerek Pozantı Kongresi’ni toplamıştır. Bu kongreyle Pozantı sadece Adana vilayet merkezi ilan edilmemiş aynı zamanda Milli Mücadele’nin de en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.

O gün gösterilen duruş, bağımsızlık mücadelesi, eşit birey yaratma arzusu bugün halen bizlere ışık tutmakta, yolumuzu aydınlatmaktadır.

Gayemiz bu cennet vatanı bizlere bırakan atalarımızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çok daha iyi yerlere taşımak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden başta  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutluyorum…”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor