Toplu taşıma araçlarına sıkı denetim

(HABER MERKEZİ)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler uyarınca toplu taşıma araçlarında denetimlerini sıklaştırıyorlar.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Covid­19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır.

Bu tedbirler çerçevesinde şehir içi toplu taşıma araçları, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul etmeleri, araç içerisindeki yolcuların oturma şekli mümkün olduğunca yan yana olanlarda bir koltuk boş, arka sıradakilerin öndekinin çaprazı ve aynı sırada olanlarda bir koridor, diğeri cam kenarı gibi yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde sosyal mesafenin korunmasının sağlanması ile virüsün bulaşıcılığını büyük ölçüde engellenmesi sağlanabilecektir.

İl Emniyet Müdürü Sayın Zafer Aktaş’ın talimatları doğrultusunda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüsler şehrin ana arterleri ile toplu taşıma araçlarının yoğun bulunduğu güzergahlarda gerekli denetimler yapılarak %50 doluluk oranına ve doğru oturma pozisyonlarına uyulup uyulmadığı kontrol edilmiştir.

Denetimlerde şoförlere yasal sorumlulukları hatırlatılarak, araç içerisinde yolcu konumundaki vatandaşlarımıza ellerinden geldiğince dışarı çıkmamaları zorunlu hallerde çıkmaları ve toplu taşımaları kullanmaları durumunda araç içerisinde hangi pozisyonda oturmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Müdürlüğümüzce Koronavirüs (Covid­19) salgın riski bitene kadar vatandaşlarımıza uyarılarda bulunulmaya devam edilecektir. “EVDE KAL, EMNİYETTE KAL”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor