“Uzman çavuşların atama hakkı tanınsın”

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, uzun süredir hakları için mücadele eden uzman çavuşların kamuya atamalarında yaşanan sorunun tümüyle ortadan kaldırılması çağrısında bulundu. Askeriyede görevli uzman çavuşların sorun ve taleplerini Meclis kürsüsünde ifade eden Barut, “Kahraman uzman çavuşlarımızın hakkı olan atamaları, kamu kurumlarının inisiyatifine bırakılmasın. Kazanılmış hakları yok sayılmasın. Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve uzman çavuşların haklarının teslimi için artık adım atılsın” dedi.
“BAHANE ÜRETMEYİN”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Ülkemize asker olarak hizmet etmiş, askeriyede 7 yıl görev yaptıktan sonra kamudaki boş memur kadrolarına atanma hakları bulunan uzman çavuşlarımız seslerinin duyulmasını istiyor. Mağduriyetin bitmesini talep ediyorlar ama sesleri duyulmuyor. Kahraman Uzman Çavuşlarımızın kazanılmış hakları yok sayılıyor. ‘Atanabileceğiniz boş kadromuz yok, hizmetinize ihtiyacımız yok, personel giderlerimiz fazla’ gibi bahanelere sığınılmasın” diye konuştu.
“KAMUYA ATAMA DEVLET ELİYLE YAPILSIN”
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ve ayrılan uzman çavuşların sorunlarına dikkat çekip taleplerini gündeme getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Vatanı ve milleti için kahramanca görev yapan uzman çavuşların atamaları kamu kurumlarının inisiyatifine bırakılmasın. Kazanılmış hakları yok sayılmasın. Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve uzman çavuşların haklarının teslimi için artık adım atılsın. 3173 sayılı kanunda belirtilen atama şeklinde ya da 6191 sayılı kanuna tabi Sözleşmeli Erlerin kamuda istihdamı yönündeki yönetmelik benzeri adım atılsın. İşin özü, kamuya atamaların devlet eliyle yapılmasını istiyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor