Vali Süleyman Elban’dan denetim

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)- Sağlık Bakanlığınca belirlenen kriterlere göre orta risk grubunda yer alan iller arasında bulunan Adana’da başlayan kontrollü normalleşme süreci kapsamında il genelinde gerçekleştirilen denetim faaliyetleri Adana Valisi Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Dinamik denetim süreci adı altında gerçekleştirilen denetimlere katılan Vali Süleyman Elban, vatandaşların yoğun olduğu caddelerin yanı sıra iş yerleri, kafeler ve dükkanlarda incelemelerde bulundu.

Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz ile İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de hazır bulunduğu denetimlerde bir araya geldiği esnaf ve vatandaşları koronavirüs tedbirlerine sıkı sıkıya uymaları konusunda uyaran Vali Elban, “Koronavirüsle mücadele konusunda çalışmalarımızı ilk günden itibaren titizlikle yürütüyoruz. İlimiz 2. derece riskli iller grubunda yer alıyor. O manada da özellikle lokanta, yeme içme yerleri başta olmak üzere birçok yer, kararlarda belirtilen kümeler dahilinde ve oradaki belirtilen oranlarda yani mesafe şartlarına uygun olarak açıldı. Orta risk grubunda yer almamızın en önemli sebeplerinden biri değerli Adanalı hemşehrilerimizin de kurallara dikkat etmeleri ve bu konuda bize hep destek olmalarıdır. Elde ettiğimiz kazançlarımızı koruyup artırmak suretiyle ilimizin de düşük risk grubunda bulunan illerin arasına katılmasını sağlamamız için tüm hemşehrilerimizden maske, temizlik ve mesafe kurallarına riayet etmeyi sürdürmelerini önemle rica ediyorum. Zira özlediğimiz günlere kavuşma zamanımızı kısaltacak olan şey; bizim bu süreçte rehavete kapılmamamızdır.”dedi.

İl genelinde tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinin sık sık tekrarlanacağını kaydeden Vali Elban, “Aldığımız her tedbir vatandaşlarımızın sağlığını korumayı amaçlıyor. Bu süreçte ilimiz genelindeki denetim faaliyetlerimizi özveriyle yürüten tüm ekiplerimize çalışmalarında başarılar diliyor, kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor