Yardım tırları deprem bölgesine uğurlandı

(HABER MERKEZİ)- 30 Ekim’de İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen depremzede vatandaşların yaralarını sarmak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla; Adana Valiliği ve Türk Kızılayı koordinesinde hayırseverlerden toplanan gıda ve temel yaşam malzemelerini taşıyan 8 tır deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Vali Süleyman Elban; Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile STK temsilcilerinin de katıldığı uğurlama programında yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara ise acil şifalar diledi.

Sözlerini günün birlik olma günü olduğunu vurgulayarak sürdüren Vali Elban “Depremin olduğu ilk günden itibaren, önce ekiplerimiz alana intikal etti, ardından da değişik tarihlerde yardımlarımız gitti. Birçok vatandaşımız şu anda yardıma muhtaç durumda. Ülkemizin her tarafından insanlar deprem bölgesi için seferber oldu. Valiliğimiz koordinesinde yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Dün 2 tır su gitti. Bugün de ilimizdeki hayırseverlerimizin hazırladıkları yardım tırlarını gönderiyoruz.” dedi.

İstasyon Meydanı’nda toplanan tırlar Vali Süleyman Elban ve STK temsilcileri tarafından uğurlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor