1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

(HABER MERKEZİ)-Adana’da 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs  mitingi Kasım Gülek Köprüsü’nden Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle 2 yıldır kutlanamayan 1 Mayıs Kutlamaları bu yıl coşkuyla kutlandı.  Adana’da gerçekleştirilen 1 Mayıs mitingine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Ada Milletvekilleri, Ayhan Barut, Dr.Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve KESK Eş Başkanı Şükran Yeşil Kablan da katıldı.

KESK Eş Başkanı Şükran Yeşil Kablan mitingde yaptığı konuşmada, “Değerli dostlar, bu meydanı ve ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarını “Birlikte değiştireceğiz, Birlikte 1 Mayıs’a” diyerek baskıya, sömürüye, yoksulluğa, eşitsizliğe, savaşa karşı umudu ve mücadeleyi büyütme iradesi ile alanları dolduran dostlar merhaba, hepinizi KESK adına selamlıyorum.

1 Mayıs EMEKTİR.  İnsanca yaşayacak bir ücret, güvenli ve güvenceli bir çalışma hayatı, sermayenin saldırılarına, işten çıkarmalara, işsizliğe, grev yasaklarına, sendikal hak ve özgürlüklerin engellenmesine karşı “emek en yüce değerdir” demek için meydanlarda olmaktır 1 Mayıs.

1 Mayıs BARIŞTIR;  savaş ve emperyalist işgallere, silahlanmaya, güvenlikçi politikalara ve militarizme karşı halkların kardeşliği,  birlikte ve  bir arada yaşama talebidir 1 Mayıs.

1 Mayıs DİRENİŞTİR;  yok sayılan, ötekileştirilen, kayyumlarla iradesine ipotek konmak istenen halkların;  tutuklamalara, baskılara,  parti kapatma hukuksuzluğuna,  cezaevlerindeki kötü muamele ve işkenceye karşı direnişidir 1 Mayıs.

1 Mayıs ADALETTİR;  OHAL KHK  zulmü ile hukuksuzca işinden ekmeğinden edilen binlerce kamu emekçisinin ” bu suça ortak olmayacağız”  diyerek barışı savunan,  biat etmeyen akademinin,  yıllardır hukuk mücadelesi yürüten EYT’ lilerin,  bu ülkedeki milyonlarca insanın “aydınlık ve onurlu bir gelecek”  mücadelesi olan GEZİ direnişinin cezalandırılmak istenmesine karşı ” GEZİ UMUTTUR UMUT DİMDİK AYAKTA”  çığlığıdır 1Mayıs.

1 Mayıs İSYANDIR; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, cinsiyetçi iş bölümüne, tacize tecavüze, erkek devlet şiddetine karşı; susmayan, korkmayan,  itaat etmeyen kadınların yaşamlarından,  haklarından, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyen isyanıdır 1 Mayıs.

1 Mayıs EŞİTLİKTİR; cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden dolayı şiddete, ayrımcılığa maruz kalan LGBTİ+’ların;  homofobiye, transfobiye, nefret cinayetlerine karşı gökkuşağı renkleri ile “nefrete inat yaşasın hayat” haykırışıdır 1 Mayıs.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor