42 GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ORGANİZATÖRÜ 333 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

(HABER MERKEZİ)-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyon düzenlendiğini, operasyonlarda 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şunları söyledi;

“Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen ‘Kalkan-13’ operasyonlarında; 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmen yakalandı.

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemk için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz.

Emniyet Genel Müdürlüğü göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde;

ADANA:

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nce Göçmen Kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan operasyonlarda; 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanıd. Bunlardan 2’si tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

DİYARBAKIR:

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucu; İran üzerinden düzensiz göçmenleri ülkemize sokmaya çalışan, hesap incelemelerinde 10 milyon TL’nin üzerine hesap hareketliliği tespit edilen ve Göçmen Kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Düzce’de yapılan operasyonlarda; 31 örgüt üyesi göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Yabancı uyruklu örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 17’si tutuklandı, diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

ŞANLIURFA:

Şanlırufa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nce Göçmen Kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonlarda; 6 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 4’ü tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

BATMAN:

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar sonucu bir tırda yapılan aramada; 1 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve hakkında adli işlemler başlatıldı.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Operasoylar sonucu; Ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve simkart ile çok miktarda dövize el konuldu.

Operasyonları koordine eden Valilerimizi, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığını, operasyonları düzenleyen kahraman polisimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum” dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor