“ADALETE İNANCIMIZ BİR KEZ DAHA SARSILDI!”

(HABER MERKEZİ)-Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkan Vekili Hasan Yaman, “Diş Hekimliği Fakültesi 2.sınıf öğrencisi gencecik çocuğumuzun ihtimaller sonucu ölümünün bedeli 33.400 TL. Yaşasın Adalet!” dedi

Hasan Yaman açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Isparta’da 30 Eylül 2021 tarihinde  Süleyman Demirel Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit (19), gece saat 22.17 civarında üniversitenin yemekhane binası ikmal inşaatı için açılan 7 metre derinliğindeki kanala düşerek hayatını kaybetti. Kazayla ilgili hazırlanan olay yeri inceleme ve keşif tutanaklarında kanalın bulunduğu alanda yaya geçişini engelleyecek güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtildi. Benzer ihmallere vurgu yapan bilirkişi raporunda, ayrıca kanalın etrafının yeteri kadar aydınlatılmadığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasının kazanın birinci sebebi olduğu, Cirit’in kanalı fark etmemesi ve algılayamamasının ise kazanın ikinci sebebi olduğu belirtildi.

Soruşturmanın ardından inşaat firması sahibi, inşaat firması vekili ile inşaat firmasının iş güvenliği uzmanı hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın  28 Haziran’da görülen karar duruşmasında Mahkeme; inşaat firması vekili Kerim E.’ye 3 yıl, inşaat firması sahibi Burhan B.’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. İyi hal indiriminin uygulanmasıyla Kerim E.’ye verilen ceza 2 yıl 6 aya, Burhan B.’ye verilen ceza ise 2 yıl 1 aya indirildi. Kerim E.’ye verilen ceza 18 bin 200 lira, Burhan B.’ye verilen ceza ise 15 bin 200 lira adli para cezasına çevrildi. Mahkeme, iş güvenliği uzmanı Alev T. hakkında ise beraat kararı verdi.

İleride dişhekimi olarak insan sağlığına hizmet edecek gencecik bir çocuğumuzun akıl dışı ihmaller sonucu kaybına üzülürken, davanın sonucunda alınan karar bizleri daha şoke etmiştir. Mahkeme sonucunda inşaat firması ve vekili iki kişi, 2 yıl 1 ay ve 2 yıl 6 ay cezaya çarptırılmış bu ceza da toplam 33 bin 400 tl para cezasına çevrilmiştir.Ali Sinan Cirit eğer yaşayıp dişhekimi olsa ve mesleğini yaparken bir hastasında malpraktise neden olsa bu paranın çok daha fazlasını tazminat öderdi. Olayın olduğu ilk anda TDB olarak hemen müdahil olunmuş, TDB adına Isparta’ya gidilerek devletin en yetkili organları ile görüşüp olayın üzerinin kapanmaması için çaba gösterdiğimizi ve yetkililerden de aynı çabayı görmek istediğimizi belirtmiştik. Ancak mahkeme sonucu geldiğimiz durum hepimizi derinden sarsmış ve adalete inancımız bir kez daha yara almıştır. Olayın meydana geldiği Kampüsün sorumlusu Rektörlük adeta cımbızla olaydan çekilmiştir. İnsanların gözlerinin içine bakılarak bu yapılanları normalmiş gibi gösterseler de bizler bu adaletsizlikle mücadeleye devam edeceğiz.Sayın Rektörün bu olaydan sonra hala o koltukta rahatça oturması kendi vicdani sorumluluğudur.

TDB olarak bu davanın sonucuna itirazdan sonraki safhaların da takipçisi olduğumuzu belirtir, tekrardan Ali Sinan’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor