Adana’da büyük operasyon

Gözaltına alınan şüpheli şahısların DEAŞ’a katıldığı, Suriye’ye giderek burada bir süre savaştıktan sonra geri Adana’ya döndükleri de ileri sürüldü.

 250 POLİSLE OPERASYON DÜZENLENDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, DEAŞ terror örgütüne üye olduğu değerlendirilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Talimat doğrultusunda Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  10 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Eylem hazırlığında bulunan 7 DEAŞ’lı gözaltına alındı.

ÖRGÜT EVLERİ DİDİK DİDİK ARANDI

Operasyona terör ekiplerinin yanı sıra özel harekat polisleri de katıldı. Yapılan aramada dijital materyaller, 1 adet tüfek, 11 adet fişek ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında şüphelilerin terror örgütü DEAŞ’e üye olduğuğnu gösteren kimlik kartlarının da olduğu öğrenildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan bazı şüphelilerin ise Suriye’de DEAŞ adına faaliyet gösterdiği iddia edildi. Yakalanan zanlılar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülürken, firari şüphelileri yakalamak için çalışmalar sürüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor