ADANALI KADIN KÜREKÇİLER AVRUPA İKİNCİSİ OLDULAR

Adana Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden ve Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (THOM) sporcularından Nigar Hatun Demiroğlu ile Ebru Akınal Avrupa ikincisi oldular.

Kürek Federasyonu Organizasyon ve Dış İlişkiler Kurumu Başkanı Gürsel Şen, BÖLGE GAZETESİ’ne yaptığı açıklamada, son yıllarda kadın ve erkeklerde kürekte patlama yaşandığını, tesis ve malzemenin yanı sıra bilimsel ve ekip çalışmasının yararlarının görüldüğünü söyledi.

Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nün durgun su sporları için Avrupa ile yarışır durumda olduğunu, yılın 10 ayında kürek ve diğer su sporları etkinlikleri yapıldığına dikkat çeken Gürsel Şen, “2013 Akdeniz Oyunları kano ve kürek sporu Adana Seyhan Baraj Gölü’nde gerçekleştirildi” dedi

-HEDEF BÜYÜTEREK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ-

Dünya genelinde kürekte söz sahibi olduklarını ifade eden Şen, şöyle devam etti:

“Kürek Federasyonu adeta altın yılını yaşıyor. Bu başarılarla yetinmiyoruz. Hedefimiz olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çektirmek. Başarıda ekip çalışmasının yararını görüyoruz. Başta Teknik Kurul Başkanı Yusuf Oktar, Başantrenör Nebojsa İliç, Milli Takım Antrenörü Sonat Doğan çok isabetli üçlü oldular. Program içinde bilimsel çalışma ile sürekli dereceleri geliştiriyoruz. Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nde Çukurova Üniversitesi ve milli takım sürekli kamp yapıyor. Çalışmak için ideal bir tesis. Kadın kürekçilerimizden Mervenur Uslu ile Elis Özbay, daha önceleri 7-11 Temmuz’da Çekya’nın Racice kentinde gerçekleştirilen U23 Dünya şampiyonasında güçlü rakiplerine rağmen dünya şampiyonu olmuşlardı. Geçen haftada 4-5 Eylül’de Polonya’nın Kruswica kentinde gerçekleştirilen Avrupa şampiyonasında 1 altın 3 gümüş, toplamda 4 madalya kazanan ve kürekte söz sahibi Rusya, İtalya, Polonya ve Macaristan gibi ekiplerin sporcularını geçmeyi başaran Adanalı sporcular Nigar Hatun Demir ve Ebru Akınal Avrupa ikincisi olmayı başardılar. Artık eski ezikliğimiz yok. Hedef büyüterek yolumuza devam ediyoruz.”

Bu arada erkeklerde, Enes Gök, Şefik Çakmak ile Samet Kaban ile Denizhan Aydın da Avrupa ikincisi olarak kürsüye çıktılar.  (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor