ADANASPOR ATEŞ HATTINDAN KURTULAMADI: 1-1

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Alper Akarsu (**), Hakan Karabalçık (**), Murat Şener (**)

ADANASPOR: Ferhat Kaplan (**), Mehmet FeyziYıldırım (**) (Dk.83 Hıdır Aytekin *), Evren Korkmaz (**) (Drk.68 Kubilay Aktaş **), Fatih Kurucuk (**), Hüseyin Öztürk (**), Mehmet Taş (**), Dimitri Oberlin (**), Harun Alpsoy (**) (Dk.60 Check Diakite **), Amadou Ciss (**) (Dk.83 Samuel Yepie Yepie *), Abdoulaye Dabo (**) (Dk.83 Ferhat Katipoğlu *), Junior Fernandes (***)

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ: Erhan Erentürk (**), Sinan Osmanoğlu (**), Danijel Graovac (**), Alberk Koç (**), Bedirhan Altunbaş (**), Oğuz Gürbulak (**) (Dk.80 Andrej Djokanovic *), Burak Altıparmak (**) (Dk.69 Kerim Frei **), Bekir Karadeniz (**) (Dk.90+3 Kazım Can Kahya *), JetmirTopalli (**) (Dk.69 Mohamed Ofkir **), Demba Diallo (**) (Dk.90+3 Sertan Tashgin *), Sandro Lima (**)

GOLLER: Dk.6 Oğuz Gürbulak (Manisa Futbol Kulübü), Dk.27 Junior Fernandes (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Evren Korkmaz, Mehmet Feyzi Yıldırım, Dimitri Oberlin (Adanaspor), Sandro Lima (Manisa Futbol Kulübü)

 

Trendyol 1.Lig 32.hafta maçında Adanaspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Manisa Futbol Kulübü’ne de bir puan verdi. Turuncu-Beyazlılar, maça iyi başlamasına rağmen 6.dakikada kalesinde şok bir gol gördü. Adanaspor bu gole 27.dakikada son haftaların golcü oyuncusu Junior Fernandes ile karşılık verdi ve soyunma odalarına 1-1 beraberlikle gidildi. İkinci yarıda istenilen futbolu oynayamayan Adanaspor düşme potasındaki rakibine bir puanı hediye etti. Son iki haftaya girdiğimiz bu haftada Turuncu-Beyazlılar, önümüzdeki hafta küme düşmesi kesinleşen Altay ile deplasmanda oynadıktan sonra, son hafta yine kendi saha ve seyircisi önünde Teksüt Bandırmaspor ile oynayacak. Adanaspor, bundan sonra oynayacağı iki maçı kazanıp, rakipleri olan Tuzlaspor, Şanlıurfaspor’un da puan kaybetmesini bekleyecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı ve istekli başlayan taraf Adanaspor olsa da ilk golü bulan taraf konuk Manisa Futbol Kulübü oldu.

2.dakikada gelişen Adanaspor atağında Dimitri Oberlin’in, Manisa Futbol Kulübü ceza sahası sol iççaprazından çektiği şut auta gitti.

6.dakikada Manisa Futbol Kulübü’nün golü geldi. Demba Diallo’nun pasını çok iyi değerlendiren Oğuz Gürbulak düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

19.dakikada gelişen Manisa Futbol Kulübü’nde, ilk golü kaydeden Oğuz Gürbulak, Adanaspor ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir pozisyonda çektiği şut kaleyi bulmadı.

21.dakikada Adanaspor korner vuruşu kazandı. Dimitri Oberlin’in kullandığı köşe vuruşundan hiçbir Adanasporlu futbolcu yararlanamadı.

23.dakikada gelişen konuk ekip atağında Sandro Lima’nın, Adanaspor ceza sahasının dışından çektiği şut çerçeveyi bulmadı.

26.dakikada Adanaspor korner vuruşu kazandı. Dimitri Oberlin’in kullandığı köşe atışında ceza alanı içerisinde topla buluşan Junior Fernandes düzgün bir vuruşla takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

43.dakikada Adanaspor ikinci gole çok yaklaştı. Manisa Futbol Kulübü ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Abdoulaye Dabo’nun çektiği şut az farkla auta gitti.

45.dakikada Adanapor’un kazandığı korner vuruşunu Hüseyin Öztürk ile kullandı. Bu dakikada Mehmet Feyzi Yıldırım sarı kart gördü. Bu futbolcu Adanaspor’un önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Altay maçında cezalı duruma düşerek oynayamayacak. Turuncu-Beyazlılar bu korner atışından faydalanamadı ve soyunma odasına 1-1 beraberlikle girildi.

53.dakikada gelişen Manisa Futbol Kulübü atağında Jetmir Topalli’nin çektiği şutu kaleci Ferhat Kaplan önledi.

59.dakikada Adanaspordan Abdoulaye Dabo’nun, Manisa Futbol Kulübü yarı alanının ortalarından uzak mesafeden çektiği şut dışarı çıktı.

60.dakikada Adanaspor ilk oyuncu değişikliğini Harun Alpsoy’u oyundan alarak yerine Check Diakite’yi alarak yaptı.

67.dakikada Adanaspor’da ikinci oyuncu değişikliği oldu. Evren Koürkmaz oyundan çıkarken yerine Kubilay Aktaş oyuna dahil oldu.

69.dakikada Manisa Futbol Kulübü iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Burak Altıparmak’ın yerine Kerim Frei, Jetmir Topalli’nin yerine de Mohamed Ofkir oyuna girdi.

80.dakikada Manisa Futbol Kulübünde golü kaydeden Oğuz Gürbulak oyundan çıkarken Andrej Djokanovic oyuna dahil oldu.

83.dakikada Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, 3 oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. Mehmet Feyzi Yıldırım’ın yerine Hıdır Aytekin, Amadou Ciss’in yerine Samuel Yepie Yepie, Abdoulaye Dabo’nun yerine de Ferhat Katipoğlu oyuna girdiler.

90+3.dakikada Manisa Futbol Kulübü’nde Bekir Karadeniz ve Damba Diallo oyundan çıkarlarken yerlerine Kazım Can Kahya ve Sertan Tashgin giren oyuncular oldu.

Bu dakikadan sonra Adanaspor’un tüm çabaları galibiyet için yeterli olmayınca maçta ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona ererek puanlar paylaşıldı. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor