Adanalı veteriner hekimlerin Ankara çıkarması

Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle, Türk Veteriner Hekimler Birliği’nin Ankara’da düzenlediği programa katılan Adanalı veteriner hekimler, attıkları slogan ve yaptıkları açıklamalarla, verilmeyen haklarını alabilmek için sürdürdükleri mücadelede, kararlı duruşlarını bir kez daha bütün Türkiye’ye sergilediler.  Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, ‘’Siyasiler bizi görmezden gelip yok saymaya devam ederse, biz de kendi partimizi kurarız. İlk seçimde en az üçüncü parti çıkacağımıza eminim’’ dedi.

***

 

HABER: YENER EKİNCİ

Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle, Türk Veteriner Hekimler Birliği’nin Ankara’da düzenlediği programa, Adana Veteriner Hekimler Odası damgasını vurdu. Ulus Meydanı’nda toplanan kalabalığın neredeyse yarısını oluşturan Adanalı veteriner hekimler, attıkları slogan ve yaptıkları açıklamalarla, verilmeyen haklarını alabilmek için sürdürdükleri mücadelede, kararlı duruşlarını bir kez daha bütün Türkiye’ye sergilediler.  Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, alanda yaptığı konuşmada, daha önce ülke genelinde ses getiren önerisini yeniden gündeme taşıyarak, ‘’Siyasiler bizi görmezden gelip yok saymaya devam ederse, biz de kendi partimizi kurarız. İlk seçimde en az üçüncü parti çıkacağımıza eminim’’ dedi.

İLK ÖNCE ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR

Türkiye’nin dört bir yanından gelen veteriner hekimler, veteriner hekimliği öğrencileri, akademisyen veterinerler, emekli veteriner hekimler, mesleki dernek ve Veteriner Hekim-Sen temsilcileri, ilk önce Anıtkabir’de toplanarak, Ata’nın huzuruna çıktı. Anıt mozoleye çelenk bırakma töreninin ardından, kalabalık grup basın açıklaması için Ulus Meydanı’na geçti. Basın açıklaması, Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan’ın, “Bugün burada hem fidanlarımızla hem de çınarlarımızla bir aradayız” sözleriyle başladı.

MESLEKİ DEĞERSİZLEŞTİRME ARTARAK DEVAM EDİYOR

Geçen yıl itibarıyla başlayarak, mesleklerinin yıllardır yaşadığı hak kayıplarını, bunun toplum, hayvan ve çevre sağlığına muhtemel etkilerini kamuoyu ile paylaşmak ve yetkililerin dikkatini çekmek için, kutlama yerine alanlardan seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Murat Arslan, şunları kaydetti; “Veteriner hekimler olarak çok uzun zamandır, yaşadığımız hak kayıplarına, ötekileştirilmeye ve yok sayılmaya rağmen fedakarca ve sabırla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Çünkü üstlendiğimiz görevlerin ihmal edilmesi, koruyucu hekimlik, aşı üretimi, güvenilir ve yeterli gıdaya erişim, hayvan , insan ve çevre sağlığı gibi hayati alanlarda ciddi sorunlara sebep olabilecek niteliktedir; ancak aldığımız risklere ve yıllardır süren sabırlı bekleyişimize rağmen, yaşanan haksızlık ve mesleki değersizleştirme artarak devam etmektedir. Gelinen noktada, insan onuruna yakışır yaşam ve görev yapma şartlarımız tamamen ortadan kalkmış, önlem alınması kaçınılmaz hale gelmiştir.”

NİHAT KÖSE’DEN ALKIŞLANAN ÖNERİ

Mesleğin istenilen seviyelere ulaşması için en çok mücadele veren bir isim olarak dikkat çeken Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse de konuşma yapması için kürsüye davet edildi.  Köse, ayrım yapmaksızın bütün siyasi partilerin genel başkanlarına çağrıda bulunarak, ‘’Bizi daha fazla görmezden ve duymazlıktan gelmeye devam ederseniz, kendi gücümüzü ortaya koyarak siyasi bir parti kurarız’’ dedi. Köse’nin, meslektaşları arasında heyecan yaratan bu önerisini yeniden gündeme getirmesi, alanda toplanan kalabalığın yoğun alkışını topladı. Köse, ‘’Apolitik olma anlayışımızın bedelini ödüyoruz şu an. Bizler, veteriner hekimler olarak, köylerde yaşayan insanların evlerine, hayvancılıkla uğraştıkları için yılda en az 10 defa giriyoruz. Bir veteriner hekim, çalıştığı ilçelerde herkesi tanır. Kentlerde ise evcil hayvan besleme konusunda ciddi bir artış var. Ver her hayvan sahibinin bir veteriner hekimi mutlaka bulunuyor. Dolayısıyla, en geniş halk kitlesiyle muhatap olan bir meslek grubuyuz. Eğer bir parti kursak, barajı geçmekle kalmaz, en az üçüncü parti çıkarız. Eğer siyasiler tarafından görmezden gelinmeye devam edersek bunun ciddi şekilde hazırlıklarına başlayacağız ve kendi gücümüzü ortaya koyacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor