ADANALILARIN KAR SEVGİSİ AKÇATEKİR YOLUNU TIKIYOR

Kar manzaralı kartpostallara imrenerek bakan Adanalılar, fırsat ve olanak bulunca Toros dağlarının eteklerine koşuyor. Bu bağlamda en büyük ilgiyi, Gülek Kuzeyinden itibaren Akçatekir’e uzanan 14 kilometrelik yol güzergahı görüyor.

Özellikle havanın açık olduğu hafta sonları buraya akın akın gelen pek çoğu Adana plakalı araçlar park edebilecekleri bir açıklık bulabilmek için kilometrelerce yolu, adeta canbazlık yaparak kat etmek zorunda kalıyor. Öğleye doğru sayısı beş bini aşan araçlar, yolun iki yanına dizilince, gidiş ve geliş yapmak adeta olanaksızlaşıyor. İki yönden gelen arabaların birbirine yol vermesi de zorlu manevra gerektiriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN MUHTEŞEM GÜN

Binlerce Adanalının sanki dert-tasa yokmuşçasına neşe içinde karla buluştuğu alanlarda çocukların neşesi görülmeye değer. Bembeyaz  yığınlarda bata-çıka koşmaya çalışarak kar topu oynayan küçükler arasında daha önce hiç kar görmeyenlerin heyecanı doruklarda. Gerçi küçükler kadar büyüklerin de neşeleri yerinde olmalı ki, yüzleri gülüyor. Demek ki, böyle yerlere gelince insanlar elektrik çarpıntısı ve faturasıyla boğucu gazın baskısını unutuyormuş.

Bazılarının hazır kumanya, bazılarının da mangalla geldiği yol güzergahında sık sık dans ederek yükselen dumanla karşılaşılıyor. Yaşlıların da bulunduğu ailelerin semaver ve cam çay bardaklarıyla geldikleri, daha gençlerin ise termos ve tek kullanımlık bardakları tercih ettikleri görülmekte.

KARBOĞAZI’NA GİRMEK ZOR İŞ

Şayet saat ondan evvel gelmediyseniz Karboğazı denilen platoya girebilmek neredeyse olanak dışı. Bir anda sökün eden renk renk, model model araçlar o virajlı ve inişli-çıkışlı yolun iki yanına dizilerek geçişe izin vermiyor. Bir de, yeterince dişli olmayan lastiklerin patinaj yaparak sağa-sola kaymaları dikkat çekiyor. Asıl sorun ise ikindiye doğru dönüş yolunun iyice tıkanması. Yarışa girse, kaplumbağaların kazanacağı, neredeyse fark edilemez bir hızdan fazlasını yapabilmek özel beceri ve cesaret ister.

SUCUK, TATLI SIKMA, BÖREK

Karboğazı platosunda olsun, buraya uzanan yolda olsun, tesgah açan sayısız sucukçu, sıkmacı, gözlemeci ile alana ayrı bir renk gelmekte. Birkaç tane de sıcak halka tatlı döken var ki, en çok alıcı bunlarda. İsteseniz de soğuk tatlı bulamazsınız çü nkü daha şerbetten çıkarken bitiveriyor. Yer yer de incik, boncuk, organik ürün ve çocuklara oyuncak satanlarla karşılaşabilirsiniz, şayet yol alabilirseniz.

İKİ SIRA

YOLUN İKİ YANI: Gülek Kuzeyinden Akçatekir’e kadar uzanan yolun iki yanı, kar sefası için gelenlerin araçlarıyla adeta tıkanıyor. Aralarından geçerken karşıdan araç gelirse ciddi sıkıntı çekiliyor.

YAMAÇ

AİLELERİN KAR SEVİNCİ: Aracını park edebilenler kendini yamaca ya da alt düzlüklere atarak karla buluşmanın coşkusunu bir an önce yaşamaya başlıyor.

DÜZLÜK

DÜZLÜK ALANLARDA: Bulundukları yerde düzlükler olduğında pek çok meraklı da karda yürüyüş yapmaktan hoşlanıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor