ADANASPOR İSTEDİĞİNİ ALDI: 1-1

STAD: Eryaman Stadyumu

HAKEMLER: Süleyman Bahadır (**), Güner Mumcu Taştan (**), Mehmet Sıraç Akpınar (**)

GENÇLERBİRLİĞİ: Osman Ertuğrul Çetin (**), Yasin Güreler (**), Alperen Babacan (**), Francis Nzaba (**), Yiğit Efe Demir (**), Chukwuma Akabueze (**), Oğuzhan Berber (**), Ensar Kemaloğlu (**) (Dk.71 Mustapha Yatabare **), Rahman Buğra Çağıran (**) (Dk.27 Jimmy Durmaz **), Amilton (**), Melih Bostan (**)

ADANASPOR: Ahmet Said Kıvanç (***), Kubilay Aktaş (***), Mehmet Feyzi Yıldırım (***), Fatih Kurucuk (***), Hüseyin Öztürk (***), Mehmet Taş (***), Dimitri Oberlin (***) (Dk.72 Ferhat Katipoğlu **), Harun Alpsoy (***) (Dk.46 Evren Korkmaz ***), Amadou Ciss (***), Abdoulaye Dabo (***), Junior Fernandes (***)

GOLLER: Dk.21 Melih Bostan (Gençlerbirliği), Dk.45 Abdoulaye Dabo (Adanaspor)

 

Adanaspor zorlu Gençlerbirliği deplasmanından altın değerinde bir puanla döndü. Çarşamba günü Eyüpspor’u 1-0 yenerek düşme potasından çıkan Turuncu-Beyazlılar, dün de Ankara deplasmanında yenik duruma düştüğü karşılaşmada ilk yarının uzatma dakikalarında Abdoulaye Dabo’nun ayağından bulduğu golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmasını bildi. Adanaspor aldığı bir puanla puanını 31’e çıkartarak maç eksiği bulunan Tuzlaspor’un üç puan önüne geçmiş oldu.

İlk yarıda her ne kadar Gençlerbirliği atak gözükse de Adanaspor da yakaladığı kontrataklarla gol aradı. Gençlerbirliği 21.dakikada Melih Bostan’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçmesine rağmen Adanaspor bu gole 45.dakikada Abdoulaye Dabo ile karşılık verdi. İkinci yarıda her iki teknik direktör skoru değiştirecek hamleler yapsa da her iki takımın futbolcuları yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince maçta ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona erdi.  Adanapor, bu hafta sonu Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Bodrum Futbol Kulübü ile karşılaşacak.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Gençlerbirliği oldu. Adanaspor, ilk dakikalarda rakibinin ataklarını önleyerek kontrataklarla gol aradı.

21.dakikada ev sahibinin golü geldi. Gelişen Gençlerbirliği atağında Amilton’un pasını çok iyi değerlendiren Melih Bostan düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

27.dakikada Gençlerbirliği Teknik Direktörü oyuncu değişikliği ile oyuna müdahale etti. Rahman Buğra Çağıran oyundan çıkarken yerine Jimmy Durmaz oyuna girdi.

Dördüncü hakem ilk yarının sonuna 2 dakika eklendiğini gösteren tabelayı gösterdi.

Uzatma dakikalarında gelişen Adanaspor atağında Kubilay Aktaş’ın asistini golle süsleyen Abdoulaye Dabo takımına eşitlik golü getirdi: 1-1. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. Takımlar soyunma odasına 1-1’lik skorla girdiler.

İkinci yarıya Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Harun Alpsoy’u oyundan alarak Evren Korkmaz’ı alarak oyuna  müdahale etti.

71.dakikada Gençlerbirliği takımında Ensar Kemaloğlu oyundan çıkarken, yerine Mustapha Yatabare oyuna girdi.

72.dakikada da Adanapor’da oyuncu değişikliği oldu. Dimitri Oberlin’in yerine Ferhat Katipoğlu oyuna girdi.

Bu dakikadan sonra her iki hocanın oyuncu değişiklikleri sonucu değşitirmeye yetmeyince maçta ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona ererek Adanaspor, altın değerinde bir puanla Adana’ya döndü. (HABER: MEHMET APAYDIN)

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor