ADANASPOR KURULUŞ VE DOĞUM GÜNÜNDE KAZANMALIYDI

Adanaspor, saha ve seyircisi önünde Ankara Keçiörengücü’ne 1-0 yenilerek soğuk havaya rağmen kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarını üzdü.

Turuncu-Beyazlı ekip 23 Ocak 1954 yılında fedakâr, özverili spor sevdalıları tarafından amatör branşlarda faaliyet göstermesi için kuruldu. Rengini Adana’da çok yetişen pamuk ve narenciyeden alan kulüp, 1966 yılında profesyonel futbol ile adını duyurdu.

68 yaşında ki Adanaspor, Türkiye liglerinde birçok şampiyonluklar yaşadı. Geçmiş yıllarda 3 kez UEFA, bir kez de Balkan Kupası’nda mücadele etti. Bunları neden mi hatırlatma gereği duydum? Yönetici ve taraftarlar kuruluş ve doğum gününde Turuncu-Beyazlı ekibin Keçiörengücü maçını kazanmalarını arzu ediyorlardı.

Ne yazık ki golcü oyuncu sıkıntısı çeken Adanaspor, özellikle ilk 20 dakika 4 serbest vuruş, 2 korner bulmasına ve rakip kaleciyi rahatsız etmelerine rağmen son vuruşlarda acemice davranınca beklenen golü bulamadılar. Başka anlamda Turuncu-Beyazlılar maç boyunca kazanacak futbolu sergileyemediler.

Yeteri kadar pozisyon üretemeyen Keçiörengücü’de çok iyi değildi. 28. Dakikada Keçiörengücü’nden serbest vuruş kullanan Taşkın, ceza sahası içerisine ortaladı. Topa yükselen Uzodimma’nın kafa vuruşuyla takımının tek golünü attı. Keçiörengücü galibiyeti korumak adına özellikle son dakikalarda zaman çalarak oyunu çirkinleştirdi.

Hakem, Furkan Aksuoğlu, karşılaşmada ikisi Adanaspor olmak üzere toplamda 7 sarı kart gösterdi. Son dakikalarda başkent ekibinden Ackah kırmızı kart gören oyuncu oldu. Adanaspor’dan Eren’in bir şutu direkten döndü. Turuncu-Beyazlı futbolcular maçı döndüremediler.

Sait Karafırtıralar, her maçta savunmada iyi performans sergileyen, zaman zaman da hücuma katılan Donkor’u ilk onbirde direkt oynatmalıydı. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde kulüpten yapılan açıklamada İngiltere Premier Lig’de Liverpool ve Bournemouth formaları giymiş olan 26 yaşındaki sağ kanat Jordon Ibe’nin yanı sıra bir dönem Trabzonspor forması da giyen Daniel Sturridge’i kadrosuna kattığı açıklanmıştı. Neden yetiştirilemedi ?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor