ADANASPOR’UN KIRILMA MAÇI VE RAHAT GÖRÜLEN KARTLAR

Adanaspor, mutluk puan umuduyla gittiği başkente Keçiörengücü’ne Süleyman Olgun’un attığı penaltı golüyle boyun eğdi.

Karşılaşma öncesinde turuncu beyazlıların Adanalı yeni teknik direktörü Emrah Bayraktar’ın “Tüm futbolcuların 5-2’lik Eskişehirspor galibiyetiyle moral motivasyonları çok iyi”, “savaşmadan maç kazanılmaz”, “Keçiörengücü kırılma maçımız olacak”, “ilk 10 arasında olmamız için Keçiörengücü’nü yenmeliyiz” şeklinde açıklama yapmıştı.

Moral ve motivasyonları iyi olan futbolcular gerçekten kazanmak için yeterli çabayı gösterdiler mi? Burada Keçiörengücü sahasının sentetik çim olmasının da oyunu etkilediğini söyleyebiliriz. Bu tartışılır. Kaleci Karacic ve Donkor hatasız oynarken, savunmada kademe eksikliğinin yanı sıra yardımlaşma ve uzun top oynamada sorunlar yaşandığı dikkati çekti.

Orta sahada İsmail, Celil , Uğurcan ve Ahmethan’ın daha çabuk ikinci bölgeye geçerek hücumu da desteklemeleri gerekirdi. İleri de ise Ozegoviç, adam adama markajdan yer değiştirerek kurtulmayı düşünemedi. Sonradan oyuna alınan Atalay ve Hüseyin Çolak, gol yollarında biraz hareket getirdiler, ancak beklenen son vuruşları yapamadılar.

Hakem sırtı dönük olan Evren’in topu elle düzelttiğine kanaat getirerek tartışılan penaltı kararını verdi. Kaptan Süleyman Olgun ters köşeye vurarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Adanaspor, talihsiz bir yenilgi aldı.

Ligde en fazla kart gören kulüp unvanını elinde bulunduran Adanaspor’da Keçiörengücü maçında Ahmethan, Celil, Serdar ve Evren’in kart görmeleri tepkilere neden oldu. Kart cezası nedeniyle Keçiören karşılaşmasında forma giyemeyen Kaptan Hakan Çinemre ile sakat olan Ergin Keleş’in eksikliği hissedildi. Emrah hocanın rahat kart gören oyunculara ciddi önlem almasını bekliyoruz.

Bu arada hafta sona Adana derbisi yeni statta oynanacak olması bazı endişelere neden oldu. Aslında 4 yıl önce hizmete girmesi gereken stadın eksiklerinin tamamlandığı kanısındayız. Biraz riskli bulsak ta Türkiye genelinde sayılı derbilerin başında görünen Adanaspor-Demirspor karşılaşmasında dileğimiz bir aksiliğin yaşanmaması ve maçın centilmence geçmesidir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor