ATA’YA SALDIRIYA TEPKİ BÜYÜYOR

ADANA (BÖLGE)-Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadele’yi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt yıkılmak istendi. Atatürk Anıtı’nın ayaklarına bağladıkları halatı bir araç ile çekerek yıkmaya çalışanlar gözaltına alındı.

Türkiye’nin her tarafından büyük tepki geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabından Samsunlular’ın anıtın çevresindeki resmi paylaşarak olayı kınadı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da anıt resmini sosyal medyadan paylaşarak “Geldikleri gibi giderler! İzindeyiz, sonsuza kadar…Samsun” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğine ant içenler olarak hep buradayız. Yılmayacağız, izindeyiz” diyerek tepki gösterdi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer sosyal medya hesabından “Ne kadar karartsanız da yeryüzünü gökyüzünün aydınlığıyız biz. Işığın ta kendisiyiiz” diyerek saldırıyı kınadı. CHP Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin de saldırıyı sosyal medya hesabından lanetledi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, sosyal medya hesabından “Samsun Ata’sına her zaman sahip çıktı ve çıkacaktır! Onurla, gururla” paylaşarak olayı kınadı. Spor camiasından başta üç büyükler olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere Adana Demirspor, Adanaspor da sosyal medya hesaplarından Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Olayın ardından  Samsunlular, akşam saatlerinde de anıtın etrafında kümelenerek anıtı korumaya aldılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor