ATB’DEN KARALAR’A DESTEK SÖZÜ VERİLDİ

ADANA (BÖLGE)-Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. Başarı dileğinde bulunan ATB heyeti adına konuşan Başkan Şahin Bilgiç, Adana’nın menfaatine olacak her projeye destek vereceklerini söyledi.

İŞ BİRLİĞİNE VE DESTEĞE HAZIRIZ

Şahin Bilgiç, “Öncelikle yeni göreviniz hayırlı, uğurlu olsun. Seçim bitti, şimdi çalışma zamanı. İnşallah Adana’mız için güzel çalışmalara vesile oluruz. Elimizden ne gelirse el ele vererek güzellikleri yaşarız. Zorlu bir göreve talip oldunuz. Uzun süren STK başkanlığınız var, belediye başkanlığı tecrübeniz var. Mevcut sıkıntıları çözecek deneyimli bir yöneticisiniz. Ticaret Borsası ve iş hayatı olarak işbirliğine ve desteğe hazırız.” dedi.

ACİL OLANLARDAN BAŞLAYARAK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Adana Ticaret Borsası başkan ve yöneticilerinin ziyaretinden şeref duyduğunu ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Hizmet için buradayız. Adana’mızın eksiklerini, sorunlarını biliyoruz. Belediyemizin borcu çok. Belediyeye para kazandıracak projeler üretme yoluna gideceğiz. Borç konusunda bazı eleştirilere maruz kalıyoruz. Bilmeliler ki belediyeyi bu hale biz getirmedik. Acil olanlardan başlayarak, sorunları çözmeyi hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kemer sıkmak, tasarruf yapmak zorundayız. Yapacağımız çalışmalarda, o işin uzmanlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Yarım olan işler için teknik inceleme başlatacağız. Ortak akıl ile hareket ederek daha iyi fikirlere ulaşmanın, yapılacak en doğru iş olacağına inanıyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE MORAL VERDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’da eğitim başarısını yükseltmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak Liseye Geçiş Sistemi (LGS) öncesi, 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde deneme sınavı gerçekleştirildi.

Seyhan, Sarıçam, Çukurova, Yüreğir, Kozan, Feke, Saimbeyli, İmamoğlu, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık, Karaisalı ve Pozantı’da faaliyet gösteren 17 adet Adana Büyükşehir  Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ABEM) yapılan deneme sınavlarına yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı.

DİSİPLİNLİ ÇALIŞIN, KİTAP OKUYUN…

Çukurova Atatürk Eğitim Merkezi’ndeki deneme sınavı öncesinde öğrencilerle bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eğitimin, bir ülkenin kalkınmasında çok büyük rolü olduğunu belirtti. Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın eğitimdeki başarı oranını yükseltmek adına, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, olanaklar dahilinde faaliyetleri sürdüreceklerini açıkladı. Başkan Zeydan Karalar öğrencilere moral verdi ve disiplinli çalışmanın, kitap okumanın, eğitim hayatlarında başarı oranını yükselteceğini söyleyerek, öğrenimleri boyunca işlerine yarayacak bazı tavsiyelerde bulundu.

Sınav sonuçları 18 Mayıs 2019 Cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden öğrenilebilecek.

DOĞANKENT’TE 1000 KİŞİLİK İFTAR

Adana Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Doğankent sakinlerine 1000 kişilik iftar verildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğüne bağlı sanatçılar; tasavvuf musikisi, orta oyunu, neyzen gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikte Karagöz-Hacivat sunumu da yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mübarek Ramazan ayının barış ve kardeşlik ruhunu pekiştirdiğini belirterek, bu yüzden 11 ayın sultanı olduğunu söyledi.

Doğakentlilere, seçimde kendisine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Başkan Zeydan Karalar, “Kalbim, gönlüm Doğankentlilerle. Adana’nın tamamının belediye başkanı olduğumuzu hizmetlerimizle göstereceğiz. Doğankent’e ciddi hizmetler yapacağız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor