AY YILDIZLI BAYRAK ADANA’DA

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-“Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” projesinin ay yıldızlı bayrağı Adana’da

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle gençlerimizde milli duyguları canlandırarak istiklal, istikbal, bayrak sevgisi ve tarih bilincini geliştirmek amacıyla 81 ilde hayata geçirilen “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” etkinliği, Adana Valisi Süleyman Elban’ın katılımıyla düzenlendi.

 “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahramanlarımızı temsilen Türkiye’nin 7 bölgesinden yola çıkan bayraklar, 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliği’nde göndere çekilecek.

Ülke genelini kapsayan etkinliğin Adana’daki durağında ay yıldızlı şanlı bayrağımız Kahramanmaraş’tan teslim alınarak lise öğrencisi Nuriye Sıla Kayıklılar’a teslim edildi.

Devir teslim töreninde konuşan Vali Elban, 18 Mart’ın tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Tüm şehit ve gazileri saygı, minnet ve rahmetle andığını belirten Vali Elban, “Bu süre zarfında Çanakkale ruhunun yaşatılması, milli bilincin ve hassasiyetin, onların dimağlarında tekrar yer bulması için bu proje başlatılmıştır. Kahramanmaraş’tan gelen genç kardeşim, Adana’daki genç kardeşimize şanlı bayrağımızı gururla teslim etti. Bugün kızımız bayrağımıza sahip çıkarak bu gururu yaşayacak inşallah.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nuriye Sıla Kayıklılar, bayrağı Mersin’e ulaştırmak üzere yola çıktı.

Hatay’dan yola çıkan şanlı bayrağımız sırasıyla Osmaniye’den, Kahramanmaraş’a, Adana, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta olacak şekilde ilden ile teslim edilecek ve en sonunda Çanakkale’de olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor