Ayhan Barut, baskıyı kınadı

(HABER MERKEZÄ°) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP’nin salgını deÄŸil algıyı yönetmeye çalıştığını belirterek saÄŸlık emekçilerinin haklarının verilmesini, saÄŸlıkta yeterli sayıda atama yapılmasını ve saÄŸlıkçılara yönelik baskının son bulmasını istedi. Ä°stanbul’daki saÄŸlık emekçilerine yönelik mobbinge tepki gösteren Barut, SaÄŸlık Bakanlığı’nı göreve çağırarak çaÄŸdışı uygulamanın sona erdirilmesini talep etti.
“SALGINI DEĞİL ALGIYI YÖNETÄ°YORLAR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuÅŸan Ayhan Barut, “AKP iktidarı salgını deÄŸil algıyı yönetmeyi seçiyor. Kahraman saÄŸlık emekçilerinin çalışma koÅŸullarını iyileÅŸtirmiyor, haklarını vermiyor, saÄŸlıkta atama yapmıyor, pandemiyle mücadelede uzmanların uyarılarını dikkate almıyorlar. Ãœstüne üstlük salgının maÄŸdur ettiÄŸi esnafından çiftçisine, müzisyeninden emeklisine kimsenin derdiyle dertlenmiyorlar. Bir avuç yandaÅŸ gününü gün ederken bu beyzadeler ‘Kusura bakmasınlar’ diyerek halkın yaÅŸam biçimine müdahale ediyorlar” dedi.
BASKIYI KINADI
Sağlıkta yaşanan sorunların son bulması için bakanlığı göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Ãœlkemiz genelinde saÄŸlık emekçileri çok ciddi sorunlarla boÄŸuÅŸurken, Ä°stanbul’da Profesör Doktor Süleyman Yalçın Åžehir Hastanesi acil servisindeki 59 hemÅŸiremiz de büyük bir dram yaşıyor. Kovid-19 ek ödeme ücretlerinde haksızlığa uÄŸrayan saÄŸlık emekçilerimiz, bunun düzeltilmesi için verdikleri dilekçeler nedeniyle mobbinge uÄŸruyor. Ãœcret adaletsizliÄŸine karşı hakkını arayan emekçilerimize hastane idarecileri tarafından psikolojik baskı uygulanıyor. SaÄŸlık emekçilerimize yönelik bu insanlık dışı yaklaşımı, sert tavır ve hakaretleri, çalışma koÅŸullarının ağırlaÅŸtırılması gibi uygulamaları kınıyoruz. SaÄŸlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor