Ayhan Barut, engellilerin taleplerini haykırdı

ADANA (BÖLGE)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 350 bin engelli çocuÄŸun yararlandığı ve 45 bin kiÅŸiye istihdam saÄŸlayan Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile engelli çocukların ve ailelerinin taleplerini Meclis’te gündeme getirip çözüm istedi.  

“EKONOMÄ°K KRÄ°Z SARSTI”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ülkenin derin bir ekonomik kriz sürecinden geçtiÄŸine dikkat çekti. Toplumun en dezavantajlı kesimini engelli yurttaÅŸların oluÅŸturduÄŸunu belirten Barut, “Hepimizin birer engelli adayı olduÄŸunu da asla unutmamamız gerekmektedir. Ãœlkemiz genelinde 350 bin engelli çocuÄŸumuza hizmet veren 45 bin personel ve 7 bin ücretsiz servis aracı ile 2 bin 500 kurum bulunmaktadır. İçinde bulunduÄŸumuz ekonomik kriz bu kurumlarımızı da derinden sarsmıştır” dedi. 

SORUNLARI VE ÖNERİLERİ PAYLAŞTI

Kriz nedeniyle engelli çocuklar için hizmet veren Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin ‘can çekiÅŸir’ hale geldiÄŸini aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ÅŸunları kaydetti:

“Kurum eÄŸitmenleri, iÅŸletmeciler ile engelli birey ve aileleri, yapısal ve ekonomik destek beklemektedirler. Bu kurumların kapanması demek 350 bin engelli çocuÄŸumuzun tekrar eve kapanması, eÄŸitim öğretimden, sosyal ve kültürel geliÅŸimden kopması, yaÅŸama, hayata olan baÄŸlarının zayıflaması demektir. Kurumların, bireysel ve grup eÄŸitim ücretleri arttırılmalı, kalite, verimlilik dikkate alınarak hizmet süreci ile ilgili sıkıntıları giderilmeli, sigorta, KDV, stopaj ve diÄŸer vergilerinde indirime gidilmelidir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor