Ayhan Barut, kitap ve kırtasiyeci esnafıyla buluştu

(HABER MERKEZÄ°) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemi döneminde destek verilmeyen, okulların kapatılması ve eÄŸitime ara verilmesi nedeniyle büyük sorun yaÅŸayan kitapçı ve kırtasiyeci esnafıyla buluÅŸtu. Sorunları dinleyip çözüm önerilerini paylaÅŸan Barut, darboÄŸaza düşen esnafa destek verip çözüm üretmesi için iktidarı artık adım atmaya çağırdı.
SORUNLARI MASAYA YATIRDILAR
Adana Kırtasiye ve Kitapçılar Esnaf Odası BaÅŸkanı Mehmet AteÅŸ ve beraberindeki esnaf topluluÄŸuyla buluÅŸan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, her zaman esnafın yanında olduklarını belirtti. Çukurova Ä°lçesi’ndeki Dörtler Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda esnafın sorun, talep ve önerilerini dinleyen Barut, çözüm için neler yapabileceklerini konuÅŸtu. Okulların kapatılması ve eÄŸitime ara verilmesiyle ortaya çıkan sorunların ele alındığı toplantıda, zincir marketlerin ve büyük yayınevlerinin küçük esnafı maÄŸdur eden uygulamalarıyla ilgili görüş alışveriÅŸinde bulunuldu.
“Ä°KTÄ°DARA YANITI SANDIKTA VERECEKLER”
Kitap ve kırtasiyeci esnafını dikkatle dinleyerek notlarını alan ve önerilerini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,
“Herkes biliyor ki salgınla mücadele kapsamında alınan bazı kararlar esnafımızı çok maÄŸdur etti. Kahvehanecilerden kantincilere, servisçilerden kitap ve kırtasiyecilere bir çok alanda iÅŸ yapan esnafımız, evine ekmek götüremez duruma düştü. Esnafın içine düştüğü bu yangını seyreden iktidar, göstermelik adımlar atsa da soruna kalıcı ve etkin çözüm üretmedi. Ama esnafımız ve halkımız kendine sırt çevirip yüzüstü bırakan bu siyasal iktidara önüne sandık konulduÄŸunda mutlaka gereken yanıtı verecektir” diye konuÅŸtu.
“ESNAF AÇLIKLA TERBÄ°YE EDÄ°LMEK Ä°STENÄ°YOR”
Salgın sürecinde taksicilerden berberlere tüm esnafın mağdur olduğunu, eğitim camiasıyla ilgili olarak da kitap ve kırtasiyeci esnafın büyük güçlüklerle karşılaştığını ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Okulların kapatılması, eÄŸitime ara verilmesi ve salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde yürürlüğe sokulan uygulamalar, esnafı siftahsız dükkan kapatma noktasına taşımıştır. Hal böyleyken esnafın kira, vergi, stopaj, elektrik, su, kredi borçlarını nasıl ödeyeceÄŸi konusunda kapsayıcı adım atılmamıştır. Esnafımız adeta kaderine terk edilmiÅŸ, yüz üstü bırakılarak ölüme terk edilmiÅŸtir. Esnafı açlık ve borçla terbiye etmenin ne anlamı var? Bundan haz mı duyuyorsunuz? Esnaf bu ülkenin ve ekonomimizin bel kemiÄŸidir. Bu insanlarımız onca insanı istihdam ederek iÅŸ ve aÅŸ saÄŸlamış, ekonominin çarkının dönmesine vesile olmuÅŸlardır. Biz her zaman olduÄŸu gibi yine esnafımızın yanında olmayı sürdüreceÄŸiz. Dertleriyle dertlenip çözüm üretmek için gayretimizi sürdüreceÄŸiz. Artık iktidarı elini taşın altına sokmaya çağırıyoruz. MaÄŸdur edilen, darboÄŸaza düşen esnafımıza iktidar destek vermeli, sorunlarına çözüm üretmelidir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor