AYYÜCE TÜRKEŞ, “ADANA’NIN DİJİTAL İKİZ ŞEHRİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEGİZ”

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye  Başkan adayı Dr. Ayyüce Türkeş  seçim programları kapsamında  sivil toplum kuruluşları, ziyaretlerine devam etti.

Tekstil fabrika çalışanlarına ziyaret ..

Dr.Ayyüce Türkeş, İl Başkanı Veysel Yıldız ve yanındaki heyet ile birlikte Seyhan ilçesinde bulunan Peteknaz, Eleda ve Karamut Tekstil Fabrikalarını ziyaret etti. Firma yetkilileri yapılan görüşmede, “Adanamızın  ekonomik kalkınması için bize büyük görevler düşüyor. Fabrikaları kurduktan sonra ilçemizdeki istihdamı nasıl arttırabileceğimize odaklandık. Şimdi ise,  vatandaşlarımıza istihdam sağlayan büyük fabrikalar oluşturduk. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Ayyüce Türkeş’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

Dr. Türkeş burada yaptıgı açıklamada, “Ziyaretinde bulunduğumuz Firmalar, özellikle dünya markalarına üretim yaparak yurt dışı ihracatla ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunuyor.

Adana’nın sanayi ve gastronomi şehri olması avantajından faydalanıp ilgili alanlarda fuarlar düzenleyeceğiz, ulusal ve uluslararası fuarlara Adana’ya temsilen kendimizi davet ettireceğiz. 31 Mart’tan sonra uygulamaya koyacağımız  projelerimizle Adana’mızda üreten kim varsa yanlarında olacağız” dedi

İnşaat Mühendisleri odasına Ziyaret…

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’ne yaptığı  ziyarette açıklama yapan  Dr. Türkeş;”Adana’nın dijital ikiz şehri projesini hayata geçireceğiz. Bu proje sayesinde Adana’nın şehir planlama konusunda yaşadığı pek çok sorunu çözeceğiz.

Şehir planlamacılar, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kuracağımız bir ekiple, Adana’nın Dijital İkiz Şehri’ni yapacağız, dijital teknolojiler ile kentsel operasyonel mekanizmaları birleştireceğiz. Şehrin tüm unsurlarının dijitalleştirilmesi ve tüm kentin gerçek zamanlı görselleştirilmesi, kentsel iyileştirme için bir planlama modeli oluşturacak” diye konuştu.

YEREL BASINA DESTEK

Ayyüce Türkeş, “Yerel gazetelerin personel giderleri ile kalıp, mürekkep, baskı, dağıtım gibi yüksek harcama maliyetlerinin altında adeta ezildiğini belirtti. Bu nedenle yerel gazeteler sorununa  bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Yerel gazeteler yaşam savaşı vermektedir. Kağıttan mürekkebe, elektronik cihazlardan yazılımlara kadar medya sektöründe kullanılan malzemelerin çoğu ithaldir. Bu olumsuz sürecin durdurulması için medya kurumları, malzeme kullanımında dışa bağımlılıktan kurtarılmalı, eskisi gibi yerli kağıt fabrikaları kurulmalı ve işletilmeli, gerekli ekonomik destek verilerek çıkmalarına olanak sağlanmalıdır.

Pandemi döneminde  ve daha sonra  deprem felaketi nedeniyle yerel basına yeterli destek verilememiştir. Dolayısıyla sizlerin daha güçlü olması, daha aktif olması, daha iyi ürün üretmesi, daha iyi gazete çıkarması bizim işimizi de kolaylaştırır. 31 Mart’tan sonra Burada sizlerle birlikte bu mücadeleyi çok daha güçlü bir şekilde yapacağımıza inanıyorum. Çünkü bizim bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda da sizlerin rolü çok değerli” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor