‘BENİM İÇİN AVUKATLIK MAZLUMUN YANINDA OLMAKTIR’

RÖPORTAJ: RESUL BOZKURT

ADANA (BÖLGE)-Adana barosunun Genç ve idealist avukatlarından Av. Ahmet Enis Recai Akalın ile hukuk ve adalet üzerine güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Genç avukat kendi bağımsız olarak gerçekleştirdiği avukatlık ofisinde bizleri ağırladı. Kendilerine misafirperverliğinden dolayı tekrardan teşekkür ediyoruz.

Öncelikle sizi kişisel olarak tanımak istiyoruz. Hukuk Fakültesi öncesi yaşamınızdan bahsedebilir misiniz?

Ben Adana Yüreğir doğumlu orta sınıf bir ailenin çocuğuyum ilkokulu Adana ve Yozgat’ta okudum. Ortaokulu ve liseyi Adana’da lisans ve yüksek lisansı mersinde de okudum

Hangi hukuk fakültesinde okudunuz? Fakültedeki ilgileriniz, ilişkileriniz, gündemleriniz nelerdi?

Ben Çağ Üniversitesi de okudum fakültedeyken kitap okuma ve sinemaya ilgim vardı. Ders çalışmasını çok severdim. Millet eğlenirken ben anayasa çalışırdım.

Sizin için avukatlık mesleğinin anlamı nedir?

Benim için avukatlık zalimin karşısında durup mazlumun yanında olmaktır. Benim için avukatlık zulmün karşısında dilsiz şeytan olmamaktır. Benim için avukatlık hakkin adaletin ve hukukun şahidi ve savunucusu olmaktır.

Geleceğe dair ne gibi hedefleriniz var?

Geleceğe dair hedeflerim hakka ve adaletin tecellisi için sonuna kadar mücadele etmektir. Meslegimi şerefli bir şekilde sürdürmek istiyorum.

Avukat olmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

Avukat olmaya öğrenci iken karar verdim çünkü hak için adalet için savaşmak istiyordum. Bu duyguların içimdeki tecellisi sebebiyle ve sonuna kadar hakki ve adaleti müdafaa ve muhafaza etmek için avukat olmaya karar verdim.

Avukatlık mesleğinin avantajları ve dezavantajları size göre nelerdir?

Her mesleğin olduğu gibi avukatlığın da zorlukları vardır bu mesleğin de zorluğu müdafaa -i hak esnasında avukatın karşısındakilerle çetin bir mücadele vermesidir. Bu mücadele ile birlikte genç meslektaşlar mesleklerinin başında bazı maddi sıkıntılar yasayabilmektedir.

Baroların uyguladıkları siyaset sebebiyle avukatlar bakanlık nazarında hakkettiği değeri görmemektedir. Bununla birlikte avukatlığın en büyük avantajı elbette ki kendi isinin olması bir söze göre avukat ne köle olur ne de efendi

Avukat zulmün ve haksızlığın karşısında yılmaz ve yavuz bir serdar olur.

Avukat olmaya hazırlanan genç hukukçulara neler tavsiye edersiniz?

Avukat olmaya hazırlanan hukukçulara zorluklara sabır, metanet, hakka ve adalete olan inançlarını kaybetmelerini tavsiye ederim. İnandıkları yolda yürüsünler maddi imkansızlıklar da yaşayabilirler ama bu onları pes ettirmesin inandıkları yolda doğru yürüsünler.

Çok teşekkür ediyoruz bizi kabul ettiniz. Çok güzel bir söyleşi olduğuna inanıyorum. Sizi tanımaktan çok memnun olduk, başarılarınızın devamını diliyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor