Bir aylık sigara parasıyla sigaradan kurtulun

Sigara tiryakileri artık ‘Ben çok bağımlıyım kurtulamam’ düşüncesinin arkasına sığınamayacak. Uzman Psikolog Cihan Esirgemez, kişinin sigaraya ne kadar çok bağımlı ise bırakmasının da o kadar kolay olduğunu söyledi. Sigaranın 25 yıldır kendini esir aldığını belirten 42 yaşındaki Yaşar Kaya ise, tek seansta günde 2 paket içtiği sigaradan kurtuldu.

***

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Biorezonans teknolojisiyle tek seansta sigarayı bırakmak artık imkansız değil. İlk 3 gün idrardan ve terden detoksla vücuttan zararlı maddeler atılırken, 1 haftanın sonunda ise sigaranın tadı bile hatırlanmıyor. Bugüne kadar birçok sigara tedavisinden umduğunu bulamayan kişiler, bu teknoloji sayesinde hayatın tadına yeniden varıyor. Cihazla yapılan işlemle son içilen sigaranın yaydığı elektromanyetik frekansların vücuttan silindiğini belirten Uzman Psikolog Cihan Esirgemez, “Buraya gelen kişilerin içtiği son iki sigarayı tüplere söndürtüyoruz. Tüplerin içimdeki sigaraları cihaza tanıtıyoruz. Cihaza bağlanan kişi yaklaşık 1 saate yakın süren işlemde nikotin, katran, zehir, zifir ve zararlı tüm maddeleri vücudundan yoğun bir detoksla atmaya başlıyor. İlk 3 gün idrardan ve terleme yolu ile zararlı maddeler vücuttan çıkıyor. 4’üncü gün itibariyle sigaranın tadı unutuluyor. 1 hafta sonra sigaranın tadını hatırlamıyor. Bu süreç içerisinde kişilerin terlemeleri ve bol su tüketmeleri bu tedavi kadar önemli” dedi.

HİÇ BİR YAN ETKİSİ BULUNMUYOR

Bu tedavinin hiçbir şekilde yan etkisi olmadığını ifade eden Esirgemez, “Başka bir hastalıktan dolayı ilaç kullanan kişiler bile, bu sistemimizden faydalanabiliyor. Çünkü yaptığımız işlemde hiçbir şekilde ilaçla iletişime girmeyecek damlalar veriyoruz. Her türlü yaş aralığında bu tedavi uygulanıyor. Nikotin psikolojik değil, fiziyolojik de bir bağımlılıktır. Psikolojik olarak ‘dur’ deseniz de fizyolojik olarak beden isteyebilir. Bu sebepten dolayı bizim burada yaptığımız işlemlerle, fizyolojik bağımlılığı da tedavi ediyoruz” diye konuştu.

BIRAKAMAM DİYENLER DAHA BAŞARILI

İlk geldiğinde çoğu kişinin tedaviye anlam veremediğini belirten Cihan Esirgemez, “Fakat işe yaradığını görünce şaşkın bir şekilde buradan ayrılıyorlar. Herkes ‘ben çok bağımlıyım kurtulamam’ diyor. Ancak kişi ne kadar çok bağımlıysa o kadar çabuk kurtuluyor. Keyfi olarak günde 1-2 tane çilen sigaraların bırakılması biraz daha zor oluyor. Burada en önemli olanı 3 gün boyunca vücuda müsaade etmeleridir. Sigara içmeyip, ter ve idrar ile vücuttan zararlı maddeleri attığımızda bizler galip gelmiş oluyoruz. Ancak buradan çıktığı gibi kapının önünde bir tane dahi olsa sigara içildiğinde yaptığımız hiçbir işlemin anlamı oluyor. Çay, yemek sonrası veya kahve ile içilen sigara alışkanlıkları dahi akıllara gelmiyor. Çünkü içilen çay ve kahvenin tadına sigara bırakıldıktan sonra daha iyi varılıyor. Hatta bir süre sonra sigara dumanından bile rahatsız oluyorlar” dedi.

SİGARAYI BIRAKMAK İMKANSIZ DEĞİL, ÇOK KOLAY

Esirgemez, şöyle konuştu; ‘’Kendinizi iradesiz ve sabırsız olmakla suçlamayın. Sizin paranızı çalan, hayatınızı kısaltan, nefesinizin kötü kokmasını ve çocuklarınıza kötü örnek olmanızı sağlayan sigarayı, “Ben Bağımlıyım” veya “Sigarayı bırakmak imkansız” gibi bahanelerle kullanmaya devam etmeyin. Sigarayı bırakmayı kolaylaştıran bir yöntemimiz var. Sigarayı bırakmak istiyorsanız biorezonans terapileri ile tanışın. Biorezonans ile sigara bırakma terapisi sonrasında vücut nikotini unutmaktadır. Terapinin hemen sonrasında eski alışkanlıkla kişi sigara içmeye kalksa bile vücut sigara dumanından rahatsız olmaya başlar ve kişi sigaradan aldığı tadı ve keyfi alamamaya başlar. Sigara içmek anlamını yitirir ve kişide bulunan fiziksel istek ortadan kalkar.’’

BÖLGE GAZETESİ OKURLARINA ÖZEL İNDİRİM

Kurtuluş Mahallesi, Çifte Minare Cami karşısında ki MNS Plaza’da faaliyet gösteren Adana Sigara Bıraktırma Merkezi’nde, Klinik Psikolog Merve Bayramoğlu Yoleri ile birlikte yaklaşık 1000 kişiye seans uyguladıklarını ve yüzde 80’ine sigarayı bıraktırdıklarını ifade eden Esirgemez, toplam ücretin bir aylık sigara parasına bile denk gelmeyen 500 TL olduğunu ancak Bölge Gazetesi okurlarına 100 liralık bir indirim uygulayarak, hizmeti  400 liradan faydalandırabileceklerini söyledi.

25 YIL İÇTİĞİ SİGARAYA DÜŞMAN OLDU

Günde 2 paket sigara içen ve zararlarını iyiden iyiye hissetmeye başlayan 42 yaşında ki Yaşar Kaya, tek seansta sigaradan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı. 1 aydır ağzına sigara sürmeyen Kaya, çevresinde ki insanları da sigaradan kurtulmaları için tedaviye getireceğini söyledi. Sigara içerken yürümekte bile güçlük çektiğini belirten Yaşar Kaya, “Son zamanlarda biraz azalttım ancak bırakamıyordum. Bu tedavi ile sigaradan çok rahatlıkla kurtuldum. Hayatımda çok büyük bir değişiklik oldu. Öksürük, balgam ve her sorunumdan kurtuldum. Daha önce çok ilaçlar kullandım. Farklı tedavilere başvurdum. Ama sigarayı bırakamamıştım. Şu anda ağzıma sürmüyorum. Sağlık sorunlarımın yüzde 50’si düzeldi. 25 yıl sigara içtiğim için çok pişmanım. Beni çeyrek insan haline getirmişti. Eskiden uzun soluklu yürüyemiyordum. Sigarayı bıraktıktan sonra, parka çıkıp yürüyüş yapıyorum” diye konuştu.

************************************************

(SAYFA İÇERİSİNDE AYRI KUTULAR İÇERİSİNDE VERİLECEK)

Klinik Psikolog Cihan Esirgemez kimdir?

2012 Yılında Yakın Doğu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversite bünyesi altında 2 yıl süren Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını üstün başarı belgesi ile tamamlamıştır. Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Bölümü, Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi psikiyatri servisinde stajlarını tamamladıktan sonra çeşitli Özel eğitim merkezinde ve anaokullarında çalıştı. Pozitif psikoterapi, depresyon tedavisi için farklı tedavi yöntemleri, zeka oyunları eğitimi, çocuk değerlendirme testleri, zeka testleri ve tanı, tedavi ve destek konusunda yardımcı birçok eğitim almıştır ve eğitimlerine devam etmektedir. Çeşitli kurum ve okullarda seminerler düzenlemektedir. Şuan Adana ilinde kliniğinde ve çeşitli kreşlerde çalışmalarını sürdürmektedir.

Klinik Psikolog Merve Bayramoğlu Yoleri kimdir?

2012 yılında Yakın Doğu Üniversitesi(YDU) Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi süresince çeşitli özel kliniklerde, Dr. Ekrem Tok Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesinde ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nin psikoloji ve psikiyatri ünitelerinde stajyer psikolog olarak çalıştı. YDÜ Psikoloji lisans eğitimi sonrasında, Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programından mezun oldu. Yüksek Lisans programı süresince, depresyon, kaygı bozuklukları (panik bozukluk, sosyal fobi, yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif kompulsif) kişilik bozuklukları ve diğer pek çok psikolojik bozuklukta etkin olarak kullanılan ‘Bilişsel Davranışçı Terapi ‘ eğitimini tamamladı. Bununla birlikte Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimini almıştır ve uygulamaktadır.
Çeşitli eğitimlere ve kongrelere katılmıştır. Özellikle çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, aynı zamanda etkili öğrenme, öğrenme bozuklukları, çocuklarda zeka düzeyi konularında çocuklar ve yetişkinlere yönelik psikolojik testlerin uygulanması ve yorumlanması üzerine birçok eğitim, sınav kaygısı ve fobi konuları içeren çalışmalar yapmaktadır. İstanbul Rorschach ve Projektif Testler Derneği’nden İrem Erdem Atak tarafından Rorschach eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Kim Psikoloji tarafından Wisc-r Zeka testi eğitimini ve çocuk testleri eğitimini tamamlamıştır. Hızlı Okuma Eğitmenliği ve Zeka oyunları Eğitmenliğinde görevini sürdürmektedir. Çeşitli kurum ve okullarda ilgili konuları içeren seminerler ve eğitimler vermektedir. Adana ilinde belli kreşlerde yarı zamanlı olarak görev yapmaktadır. Şuan Adana’da kendi kliniğinde Klinik Psikolog olarak görevini sürdürmektedir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor