Bulut, ‘İlaçta KDV oranı düşürülmeli’

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gıda takviyeleri adı altında satılan ürünlerde olduğu gibi ilaçta da KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Bulut, “Ticari bir üründe KDV’yi yüzde 1’e indirip, tıbbi olarak kullanılması zorunlu olan ilaçta KDV’nin yüzde 8 olması abesle iştigaldir” dedi.

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile temel gıda maddelerinde toptan-perakende ayrımı kaldırılarak KDV oranının %1’e indirildiğini belirterek, “Gıda takviyeleri adı altında satılan ürünlerde de KDV oranı yüzde 1’e düşürülürken, kullanılması zorunlu olan ilacın KDV oranı ise yüzde 8 olarak bırakılmıştır. Bir tarafta ticari bir üründe KDV’yi yüzde 1’e indirip, diğer tarafta hayati önem arz eden ilaçta aynı KDV’yi bırakmak tam bir abesle iştigaldir” dedi.

AİLE BÜTÇESİNE EK YÜK

Haftalık, aylık periyotlarla reçeteli/reçetesiz alınan, vatandaşın kullanmak zorunda olduğu bir veya birden fazla ilacın, aile bütçesine ek yük getirdiğini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Sağlık en temel Anayasal haktır. İlaç, keyfi kullanılan bir ürün değil tıbbi olarak bir zorunluluktur. Lüks tüketim maddesi olan kıymetli taşlardan, pırlantadan, elmastan, yattan bile vergi alınmazken, ilaçtan yüzde 8 KDV alınması vatandaşa zulümdür.

İLAÇ GİBİ GELİR

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşerî tıbbi ürünlerin KDV oranının, gıda takviye ürünlerinde olduğu gibi yüzde 1’e düşürülmesinin ekonomik kriz ortamında vatandaşa bir nebze de olsa rahat nefes aldıracağını kaydeden Bulut, “Pandemide, KDV oranının düşürülmesi, ilaca daha ulaşılabilir olması vatandaşa da “ilaç gibi” gelecektir” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor