Bulut: TBMM’nin 102.kuruluş yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz

(HABERMERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayınladı.

Bulut mesajında, “Özgür ve bağımsız yaşama irademizin sembolü, demokrasimizin güvencesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

23 Nisan; ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdine kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir.

Gazi Meclisimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin var olma savaşını başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Atatürk, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan’ı, milli egemenliğini sonsuza kadar koruyacak, yüceltecek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir. Çocuklarımızı fikri, vicdanı, irfanı hür olarak yetiştirmek, onlara muasır medeniyetlerin seviyesinin üstünde bir ülke bırakmak hepimizin sorumluluğudur.

Ancak ulusal egemenliğin yok sayıldığı, “tek adam rejiminin” hâkim kılındığı bugünlerde çetin mücadeleler sonucu inşa edilen Meclis’in yetkileri kısıtlanmış durumdadır. Cumhuriyet değerleri 20 yıldır AKP iktidarları eliyle sistematik bir şekilde aşındırılmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır siyasi ve ekonomik buhrandan tek çıkış yolunun Cumhuriyetin kuruluş değerlerine yeniden dönmektir.

Ülkemizi tek adam rejiminin tahakkümü altına sokmak isteyenlere karşı, Cumhuriyet değerlerine bağlılığımız, Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmak, demokrasiyi yok etmek isteyenlerle mücadelemiz daha fazla azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Ulusal egemenliğin hâkim olduğu, tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir ülke ve dünya dileğiyle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor