OKUMAK ÇOCUKLARA AĞIR GELİYOR

Son dönemde ülkemizde yaşanan başta kara para olmak üzere maddi anlamda yaşanan olaylar, gençlerin özellikle de üniversite çağındaki çocukların okullara ön yargı ile bakmalarına neden oluyor.

Çocuklar uzun yıllar boyunca eğitim hayatlarına devam ediyorlar. Neticede de bir üniversite mezunu oluyorlar. Şanslı olanlar ki onlar oldukça az sayıdalar okudukları bölüm ile alakalı bir iş buluyor ve çalışıyorlar.

Çoğunluğu ne iş olsa yaparım diyerek okudukları ile alakasız işlerde çalışıyor, büyük bir kısım ise işsizlikte kafayı yeme noktasında yaşamaya çalışıyorlar.

Gençlerde durum bu iken bir de son dönemde sayıları azımsanmayacak kişilerin kazançları, lüks ve ihtişamları yaşamlarını gözlerimize sokmaya çalışmaları, kendilerine sosyal medya fenomeni diyen ancak aslında yaptıkları herhangi bir iş olmayan kişilerin normal ücretli bir kişinin bir yılda kazanamayacağı bir parayı bir paylaşımı ile kazanıyor olması, insanların emek vererek bir şeyler başarabileceklerine olan inançlarını köreltiyor.

Gençler artık okuyarak başarılı olacaklarını düşünmüyorlar maalesef geldiğimiz noktada. Toplumsal çürüme denen olay da bu olsa gerek değil mi?

Eğitimin, insanların önceliklerinden çıkarılması toplumun da çivisinin çıkması manasına gelmiyor mu?

Artık insanların bu kadar kolay yoldan para kazanmalarına ve vatan millet için bir şey yapıyormuş edası ile bunu gözümüzün içlerine sokmaya çalışmalarına artık bir dur denilmeli.

Bazı kişilerin göz alınması, bazılarının inceleme radarına takılması bile bu işleyişi engellemiyor. İnsanlar yine hiçbir şeye emek vermeden, oturdukları yerde milyonları cebe indirmeye devam ediyorlar. İnsanların evlerinin kiralarını, kredi kartı borçlarını ödeyemedikleri dönemde bu kadar lüks insanların artık sinir uçlarına dokunmaya başladı.

Gençlerimiz yine de ümitsiz olmasınlar. Gelip geçici bu kişilikler için vatana millete hayırlı olma adına okumaktan, üretmekten, çalışmaktan vazgeçmesinler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor