BURASI SİBİRYA DEĞİL ADANA

Tufanbeyli’de kar kalınlığı 1,5 metreye kadar yükseldi. Yollar kapandı, okullar tatil edildi.

Aşırı yağışlar nedeniyle D-400 yolu üzerindeki alt geçitleri subastı, trafik durdu.

Yağmur suları çok sayıda bahçeyi göl haline getirdi, vatandaşlar evi basmaması için kovayla  tahliye etmek zorunda kaldı.

İki gündür devam eden kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkilerken, Sarıçam ilçesindeki İncirlik ve Kürkçüler mezarlıkları sular altında kaldı.

ADANA (İHA)-Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşırken, yollar kapandı, araçlar tamamen kar altında kaldı, okullar tatil edildi.  

  Tufanbeyli ilçesinde dünden beri devam eden kar yağışı hayatı felç etti. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metre olurken, köylerde kar kalınlığı 2.5 metreye kadar çıkıyor. İlçe merkezinde bile aşırı kar yağışı nedeniyle bütün yollar kapandı. Yol kenarında park edilen araçlar kardan dolayı görünmez hale geldi. Vatandaşlar yol açma çalışması sırasında iş makinelerinin araçlara zarar vermemesi için araçların üzerindeki karları atarak onları açığa çıkarmaya çalıştı. Bütün yollar kapalı olduğu için kaymakamlık tarafından okullar da tatil edildi. 

  Hava sıcaklığının gündüz 1 derece gece ise eksi 9 derece olduğu görülürken, yarın gündüz eksi 4, gece ise eksi 15’e kadar düşeceği öğrenildi. Bu durum en çok çocuklara yaradı onlar aşırı kara rağmen sokağa çıkıp oynadı.

Adana sağanak yağışa teslim oldu  

Adana’da önceki gece boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle ana caddeler ve sokaklar adeta göle döndü. Bazı araçlar ise oluşan su birikintilerinde kaldı.  

Gece boyunca etkili olan sağanak yağış Adana’da hayatı olumsuz etkiledi. Merkez Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki ana arterlerde ve ara sokaklar adeta göle döndü.

Servis aracıı suya gömüldü, mahsur kalan işçiler kurtarıldı

Sarıçam ilçesi Baki Ağaoğlu Caddesi’nde de Harun Dönmez’in kullandığı servis aracı alt geçitte biriken suya gömüldü. 1,5 metre derinlikteki sudaki araçta mahsur kalan 15 işçi ile servis şoförünün imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Mahsur kalan işçiler ve servis şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Servis şoförü Harun Dönmez, uyarı levhası olmadığını belirterek, arabayla ilerlediğinde suya battığını çıkamayınca yardım istediklerini anlattı.

Otomobil kepçeyle kurtarıldı

Şevkiye Mahallesi Güneri Caddesi aşırı yağış nedeniyle tamamen göle dönerken yolda biriken yağmur suyu nedeniyle bir otomobil mahsur kaldı. Sürücüsünün tüm uğraşlarına rağmen otomobil bulunduğu yerden çıkarılamadı. Otomobil olay yerine çağrılan kepçe yardımıylakurtarıldı.

Evleri su bastı

Aşırı yağmur nedeniyle bazı evler ile bahçeleri göle döndü. Vatandaşlar kovayla tahliye ettikleri suyun evlerine girmesini önlemeye çalıştı.

Önceki gün sabahtan itibaren başlayan sağanak yağış gece boyunca devam etti. Aşırı yağmur nedeniyle bazı evlerin bahçesini de su bastı. Vatandaşlar bahçeye dolan suların eve girmemesi için kova ile suları tahliye etmeye çalıştı. 

  Saniye Tekin isimli yaşlı bir kadın da bahçesine dolan suyun evine girmemesi için mücadele etti. Her yağmurda aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Tekin, tek başına yaşadığını yağmur suyu ile de tek başına mücadele ettiğini söyledi.

Sulama kanalı taştı, çiftlikteki hayvanlar su içinde kaldı

Önceki gün başlayan ve dün de devam eden aşırı yağmur nedeniyle merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yarbaşı Mahallesi’ndeki bazı çiftlikler de sular altında kaldı. Çiftlikte hem saman, hem mahsuller hem de hayvanlar su içinde kaldı. Yağmurun devam etmesi ve Seyhan Baraj Gölünün taşma riskine karşı suların kanallara bırakılmasından dolayı vatandaşlar perişan oldu. 

  Su taşkınları devam ettiği için çiftlikteki hayvanlar telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çiftçi Yüksel Uçar, çiftliğinin her tarafının sulama kanalından taşan sulardan dolayı su içinde kaldığını suyun da sürekli yükseldiğini hayvanlarının ve mahsullerinin su içinde kaldığını söyledi. Uçar, maddi zararının çok büyük olduğunu yetkililerden yardım istediğini söyledi. 

  Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de vatandaşın zararını yerinde görmek için Yarbaşı Mahallesine geldi. Bingöl, Uçar’ın traktörüne binerek zarar gören arazileri gezdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor