Çanakkale Şehitleri Anıt Heykeli açıldı

HABER: POLEN ÖZBOZDOĞANLI

ADANA (BÖLGE)-18 Mart 2022 tarihinde Çanakkale Şehitleir Anıt Heykeli açılış töreni Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Yküsel, Adana halkının ve Adana 5 Ocak Rotary Kulübü üyelerinin kalabalık katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlamış, ardından Adana 5Ocak Rotar8y Kulübü Başkanı Füsun Eminoğlu günün anlam ve önemine ithafen konuşma yaptı. Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel konuşma yapmış ve ardından heykel açıldı. Büyükşehir Belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde halkın katılımıyla tören devam etti.

Adana 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Füsun Eminoğlu, “Biz bu özel günde burada bird aha dönmemeyi gözee alarak gidenlerin, tarihin yazdığı en şerefli kahramanlarını yad etmek üzere Çanakkale Şehitleri’ni hatırlamak üzere buradayız.

Yüzbinlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Toprağına ve denizine bombalar yağdırılırken direnmişler, hiçbir silahın vatan sevgisinden daha güçlü olmadığını kahramanlıklarıyla insanlığa ispatlamışlardır. Cumhuriyet’in önsözünü yazan bu kahramanlar, vatandan başka bir sevgili bilmeyen bir kuşaktı.

Kemalyeri’nde doğan, Anafartalar’da yükselen güneşi… Çanakkale’yi geçilmez kılan güzel ve cesur yürekleri, bu toprağı vatan yapan kahramanları unutmamalıyız. Çanakkale cephesi, 213.882 şehidimizin olduğu bir cephedir.

Vatanındört bir yanından olduğu gibi Adana’dan giden yiğitler de Adana Bayırı’nda gösterdikleri kahramanlıklarla Çanakkale Destanı’na adlarını şerefle yazmışlardır. Biz Adana 5 Ocak Rotary Kulübü üyeleri olarak, 107 yıl önce bu eşsiz destanın anısına, şehitlerimizin asis hatırasına saygıyla bu anıt heykeli Adan ahalkına armağan ediyoruz.

Anıt Adanalı heykeltraş Mükremin Şahiner  tarafından tasarlanmıştır. Heykelin taş kütlesi Çanakkale ve Adana Bayırı’nı simgelemektedir. Mehmetçik heykeli Çanakkale şehitlerini anlatır. Krom çubukları zaferin, renkli kanatlar barış ve özgürlüğün sembolüdür. Heykelin yönü batı eksenli bir yükseliştir.

Heykelin yine yer düzleminde olması insanla temas oluşturmak istenmesindendir. Anafartalar kahramanı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin aziz ruhlarının şad olmasını diliyor, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor