06ÇDSO’dan ‘Yaylı çalgılar konseri’

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (Ç.D.S.O.), Adanalı sanat severleri barok müziğin hakim olduğu 17.yüzyıla götürmeye hazırlanıyor.1969 doğumlu, Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alarak koservatuvardan birincilikle keman bölümünden mezun olan ve barok müzik alanında uzmanlaşmış orkestra şefi Emre TAMER hem yönetecek hemde kemanıyla solist olarak yer alacak.

Bu haftaki konserin solistleri, Emre TAMER’in kız kardeşi keman sanatçısı Ebru TAMER, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi Doç. Dr. Burak BASMACIOĞLU kanunla akrabağlığı olan klavsen ensturumanı çalacak ve bugüne kadar 26 ülkede konserler veren, katıldığı yarışmalarda birincilikleri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası trompet sanatçısı Cem SEVGİ yer alacak.

Solistler Ç.D.S.O. eşliğinde Barok döneminin ünlü bestecileri A.VIVALDI, W.BOYCE, B.MARINI, J.A.HASSE ve G.P.TELEMANN’ın yapıtlarını seslendirecek.

Barok müziğin masalsı ezgileriye adeta büyüleneceğiniz bu konser 07.02.2020 Cuma akşamı saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor