Çetin, yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı

Kalabalık  basın mensuplarıyla bir araya gelen Çetin, bir önceki ve şimdiki dönem yaptığı ve yapacağı hizmetlerle ilgili geniş açıklamalarda bulundu, “Çukurova Türkiye’nin en yeşil ilçesi” dedi.

Çetin, basın toplantısında hizmetlerinin bir bölümünü şöyle sıraladı;

1-Adana’nın 25 yıllık imar sorununu çözdük.

2-Belediye evleri kentsel dönüşüm projesi için yatırımcı bekliyoruz.

3-6,5 yılda 8 semt kreşi 9.Mahfesığmaz’da açılacak.

4-Dört kadın ve dayanışma sohbet evi açıldı.

5-13 emekli evi açıldı, Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde 14.açılacak.

6-Kadınlar ürettikçe kazansın diye Gülen Yüzler Kadın Koooperatifi kuruldu.

7-Kadınlar ürünlerini değerlendirsin diye Kadın Ürünleri Pazarı açıldı.

8-Gıda Bankası aracılığıyla 30 binden fazla vatandaşa gıda sağlandı.

9-Adana Temalı Park kavramıyla tanıştırıldı, park vadi tesisi kuruldu.

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin adeta bir basın ordusunun katıldığı toplantıda, bir yandan geçen dönemin hesabını verirken, diğer yandan yeni dönemde vereceği hizmetleri açıkladı..

İlk göreve başlama süresinde yaptığı hizmetleri açıklarken, Çukurova ilçesinin Türkiye’nin en büyük yeşil alanına kavuşturduğunu, yolların ve sokakların asfaltlandığını, kurdukları birim sayesinde 30 bin kişiye iş bulduklarını açıklayan Çetin, hep bir önceki hizmetleri, hem yeni dönemdeki projelerini şöyle açıkladı;

 “Şambayadı-Kabasakal bölgesinde 25 yıllık imar sorununu çözerek Adana’nın önünü açtık. Yıllarca süren mağduriyetlerini gidererek 16 bin hak sahibine tapularını dağıttık, 250 bin kişinin yaşayacağı şehir kesintisiz yeşil aksları, sosyal donatıları ve mimarisi ile Türkiye’ye örnek olacak bir hizmeti gerçekleştiriyoruz.

Belediye Evleri kentsel Dönüşüm Projesi.. Yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor.. Anlaşma sağlandığı an hemen kazmayı vuracağız. 6,5 yıl içinde 8 semt kreşi açtık, 9.Mahfesığmaz mahallesinde açıyoruz. 13 emekli dinlenme evi açtık, 14.Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde açıyoruz. Kadınlarımızın üretimlerini kazanca çevirmeleri için Gülen Yüzler Kadın Kooperatifi kurduk, binasını kendilerine tahsis ettik. Kadınlarımız ürettiklerini kazanca çevirsinler diye 2 kadın ürünleri pazarı açtık. Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nü açtık, sosyolog ve psikolog alanlarında hizmet veriyor, hukuki destek veren avukatlar görevlendirdik. Burada 29 dalda kurs gören ve meslek sahibi olan kadınlarımızın hep yanında olduk.

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz istihdam birimi ile 37 bin işsiz hemşehrimize iş bulma ve evlerine ekmek götürme olanağı sağladık. Kurduğumuz Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi aileler ile hayırsever yurttaşlarımızı buluşturduk. 110 park, Çanakkale ve Adana Şehitler Parkı, Masal Park gibi temalı parkları sadece Çukurova ilçesine değil, tüm Adana ve komşu illerdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Adana’yı Temalı park kavramıyla tanıştırıp, bu halkaya 4 yeni park daha ekliyoruz.“

Çukurova ilçesinin Türkiye’nin en yeşil ve en modern, çağdaş bir ilçesi olduğunu da belirten Soner Çetin, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Çocuklarımızın ulaşımda zorluk çekmemeleri içini 4 ayrı bölgede su oyun parkları kurduk. Kültür ve Sanat Merkezimiz ile büyük etkinlikler gerçekleştirdik, Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Yılmaz Güney’i anma günü, Uluslararası Karikatür Festivali ve benzeri etkinlikler ile Adanalıları buluşturduk.”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, asfalt hamleleri ile tüm yolların asfaltlandığını, pırıl pırıl olduğunu, aynı ciddiyetin temizlik konusunda da uygulandığını belirterek, pandemi döneminde tüm sokakların ilaçlı suyla yıkandığını, işyerlerinin dezenfekte edildiğini ayrıca semt pazarlarının sıkı bir şekilde denetlendiğini de söyledi.

Siyaset konusunda da açıklama yapan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı yönündeki soruları da Soner Çetin şöyle açıkladı;

 “Zeydan bey ile ben aday adayıydım. Genel Merkez bir tercih yaptı, Zeydan Karalar Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve seçimi kazandı.. Bize düşen görev Belediye Başkanlarıyla ortak akıl kullanılarak Adana ve Adana halkına hizmet etmektir.. Ben, Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu sürece, adaylık mücadelesine girmeyeceğim.. Bizim amacımız Adana’ya ve Adanalılara hizmet vermektir. O nedenle önemli olan makam değil, birlikte Adana için çalışmaktır ki, biz böyle düşünüyor, uyguluyor ve omuz omuza vererek Adana halkına hizmet sunuyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor