CHP ADANA’DA KAN KAYBEDİYOR

CHP Lideri Özel, cılız bir kalabalığa hitap ettikten sonra Yavuzlar mahallesindeki iftar yemeğine katıldı.. Son derece durgun olduğu gözlenen CHP Genel Başkanı’nın Adana ile ilgili bir değerlendirme yapmayıp, hükümet ile İsrail arasındaki deniz ticaretini eleştirmekle yetindi.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana ve Osmaniye’de aday tanıtımı toplantılarına katılmak üzere bölgeye gelen CHP Lideri Özgür Özel, Seyhan Kent Meydanı mitinginde az sayıda katılımcıya hitap ederken, partinin Adana’da hızla kan kaybettiği belirtildi. Böylesine cılız bir kalabalığın partinin giderek küçüldüğüne işaret olarak değerlendirildi.

Polis kayıtlarına göre  CHP’nin düzenlediği mitinge  toplam 4 bin kişi katılırken, mitingin CHP örgütleri açısından iyi bir sınav  vermediğini belirten partililer, Adana’da hızla kan kaybettiklerini seslendirmeye başladılar yorumları yapıldı.

Miting alanının boş olmasından olumsuz yönde etkilenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  daha sonra Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına da katıldı.

İftara katılan vatandaşlarla  konuşan Özel, “Filistin maalesef İsrail’in saldırısı, devlet terörü altında ezilmektedir. Batı Şeria’da zulüm vardır. Ramallah’ta zulüm vardır ve CHP olarak üçüncü genel başkanımız Karaoğlan, Bülent Ecevit’in durduğu yerdeyiz. Onun rahmetli Yaser Arafat ile dostluğunun başladığı noktadayız. Filistin halkının yanında, Filistin’deki barışın savunucusuyuz, özgür Filistin’in savunucusuyuz. 1967 sınırlarında Doğu Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletini savunuyoruz ve bugün için Filistin’deki kanın, gözyaşının durması için acil ateşkes çağrımızı tekrar ediyoruz. Buradan bir çağrımız da Recep Tayyip Erdoğan’adır. Sayın Cumhurbaşkanı, akrabalarınız, eşiniz, dostunuz, arkadaşınız, evlatlarınızın yakınları, yandaşlarınız, halen daha İsrail ile deniz ticareti yapmaktadır. Ticaret sürdükçe zulüm bitmez, kan durmaz. İsrail ile ticareti durdurun, Filistin’e sahip çıkın. Adana’dan çağrımız budur” dedi, ancak Adana”daki ilgisizlikle ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor