CHP heyeti işçilerin yanında

ADANA (BÖLGE)– Ani bir kararla satışa çıkarılan ve kamuoyundan büyük tepki alan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait Sakarya’daki tank palet fabrikasının özelleştirilme işlemini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Seyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’la birlikte Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın ve sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Şube Başkanı ve üyeler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Dr. Şevkin, özelleştirmelerin Türkiye ekonomisine büyük darbe vurmaya devam ettiğini belirtti. Özelleştirilmesi düşünülen askeri fabrikanın 50 yılda oluşan savunma sanayi tecrübesiyle ülke savunması açısından en stratejik fabrikalarından biri olduğunu belirten Şevkin, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere her fırsatta ‘yerli ve milli’ vurgusu yapan kabine üyeleri, bu özelleştirme girişimi nedeniyle samimiyetten uzak bir görüntü sergilemektedir” dedi.

Sendika kökenli ve işyeri temsilciliğinden gelen bir milletvekili olarak Türkiye’deki tüm Cumhuriyet kazanımlarına, fabrikalara, işletmelere ve işçilere sahip çıkmanın asli görevi olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Şeker fabrikalarının, kağıt fabrikalarının, askeri fabrikaların satılması yöneticilerin sözde milliyetçi olduğunun göstergesi olmasına karşın işçilerin ve sendikaların fabrikalara sahip çıkması sözde değil özde bir davranıştır. Milliyetçilik bunu gerektirir” diye konuştu.

Türkiye’nin üretim toplumundan tüketim toplumuna dönüştüğünü belirten Dr. Şevkin, “Milli bakış açısının gerçek anlamıyla hayata geçmesi için işçilerimizle dayanışma halinde olacağız. Yüzlerce yılda oluşan fabrikalarımız, binlerce yılda oluşmuş madenlerimize sahip çıkacağız. Milli üretime katkıda bulunmak zorundayız. Üretime, istihdama destek sunmak zorundayız. Kadın ve çocuk taciz, tecavüz cinayetlerini önleyelim. Emeklilikte yaşa takılanları görmezden gelenlerin özel kararnamelerle kendi maaşlarına yeni maaşlar eklenmesine sessiz kalmayalım” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ise, işçilerin ve sendikanın daimi destekçisi olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözünü hatırlatan Karalar, “Kalelerimiz zaptedilmesin, tersanelerimiz elden gitmesin” dedi.

Hangi mantıkla savunma sanayinin özelleştirilir hale geldiğini anlamanın mümkün olmadığını belirten Karalar, “Bugüne kadar 500 milyar dolarlık faiz ödeyen bir ülkede daha çok üretim ve istihdama ihtiyaç varken fabrikaların özelleştirilmesinin izahı olamaz” diye konuştu.

Adana’ya hizmet etmekten büyük onur duyduğunu belirten Karalar, “Dünya incisi Adanamızı daha ileri noktalara taşıma gayretindeyiz. Her işimizde gayret gösteriyoruz. İşçilerle, vatandaşlarımızla diyaloğumuz artarak sürüyor. Hepimizin ülkemizle ilgili büyük sorumlulukları var. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır. Emekçi ve işçi dostu bir insan olarak Büyükşehir’de daha büyük ve önemli hizmetler üretmek adına yola çıktım. Adana’nın tüm özelliklerini, güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız. Hep birlikte kalkınacağız” dedi.

Türk Harp-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Savunmada Milleşme’ sloganı ile hepimizi motive ettiği bir dönemde, neredeyse tüm dünya ile adı konulmamış örtülü ve açık bir savaş yürüttüğümüz şu günlerde böyle bir kararın çıkmasına bir anlam veremiyoruz. 25 yıllığına işletme hakkı devri adıyla yapılmak istenen özelleştirme, savunmada millileşme hedefine ulaşılmaya katkı vermeyeceği gibi ülkemizin bu konudaki hedefini geriye götürecektir. Milli savunma sanayi çalışanlarımızın örgütlü olduğu Türk Harb-İş sendikası tüm şubeleriyle, kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından gösterdiği kararlı duruşunu, özelleştirme kararı düzeltilene kadar devam edecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor