Çukurova GİAD ‘Her şeyiyle yaşanabilir Adana’ istiyor

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin, 31 Mart yerel seçimler öncesi başlattığı “Adaylarla Buluşuyoruz” toplantılarına bu kez CHP’li adaylar konuk oldular.

Çukurova GİAD Dernek Binası Çok Amaçlı Salonda yapılan toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay, kendisi de Çukurova GİAD üyesi olan Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy, Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Adayı olan Çukurova GİAD Üyeleri Ahmet Han Alpman, Yekda Murat Çakıroğlu, Nazlı Pınar Ünlü katıldılar. Projelerini paylaşan belediye başkan adayları, Çukurova GİAD üyelerinin sorularını da yanıtladılar. Çukurova GİAD’lı Başkan Adayı olarak üyelerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildiren Yüreğir Adayı Ali Demirçalı, kendine özgü sorun, ihtiyaç ve beklentileri olan Yüreğir’de yatırımcıların da önünü açacak projelere imza atacaklarını söyledi. Sosyal belediyecilik hizmetlerine ağırlık vererek, ‘eser belediyecilik’ yapacağını kaydeden Demirçalı, Yüreğir’in ve Yüreğirlilerin ihtiyaçlarına, temel sorunlarına yönelik projeler hazırladıklarını vurguladı. Çukurova’ya yeni bir vizyon getireceğini belirten Emrah Kozay da, Adana’nın Çankaya’sı olarak nitelendirilen Çukurova’da hizmete geldikleri ilk günden itibaren temel belediyecilik hizmetlerini sistemli olarak gerçekleştireceklerini, kültür, sanat, sporla ilgili projeler de hazırladıklarını söyledi.

ADANA’YA KATKI KOYAN STK

Çukurova GİAD’ın Adana’ya katkı koyan STK olduğunu ifade eden Zeydan Karalar da, “Sizinle birlikte Adana’nın sorunlarını tartışmak, konuşmak çok değerli. Adana’yı seven ve konuları bilen insanlarla tartışma bizim için çok faydalı” değerlendirmesini yaptı. Adana’nın büyük değerlere sahip kent olduğuna dikkat çeken Karalar, “Ancak, Adana’nın değerlendirilmeyen çok ciddi zenginlikleri var. Adana’nın gastronomisiyle kimse yarışamaz. Denizi var, tarihi kimliği var kullanılmıyor. Kültür ve sanat kentiyiz. Olağanüstü doğal güzellikleri, sıcakkanlı insanları var. Ben Adana’nın ruhunu biliyorum. Adana’da doğmuş büyümüş, burada okumuş, önemli görevlerde bulunmuş, Adana’nın her karışını çok iyi bilen bir kardeşinizim” dedi. Karalar, Adana Havaalanı’yla ilgili bir soruya da, “Her yatırım o kente zenginlik kazandırır. Havaalanı da Adana’nın bir zenginliğidir. Her şeyden önemlisi. Deprem bölgesindeyiz. Nato standartlarındaki havalimanının ne kadar stratejik önemi olduğunu depremde gördük. Adana Havalimanı da stratejik öneme sahip” cevabını verdi.

GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI

“Dünya Kenti Adana” vizyonuyla, Adana’ya katkı amacıyla son 10 yıla damgasını vuran projeler hayata geçiren Çukurova GİAD’ın Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, Adana’nın sorunlarını dile getirdi. Belediye Başkan adaylarına başarı dileyen Sakarya, adaylardan seçildikleri takdirde bu sorunların çözümü konusundaki hizmet beklentilerini iletti. Seyhan’da bir kadın adayın gösterilmesini memnuniyetle karşıladıklarını, bunun yanı sıra Çukurova’da genç bir adayın olmasının gençlerin önünün açılması açısından doğru bulduğunu vurgulayan Sakarya, “Siyasette daha çok gençlerin bulunması gerektiğini düşünüyorum. Adaylarımıza başarılar diliyoruz. Biz Adana’mız için seçilecek tüm başkanlarımızın yanındayız. Kim kazanırsa kazansın önümüzdeki dönemin Adana’mız için iyi bir dönem olmasını diliyorum. Biz her şeyiyle yaşanabilir Adana istiyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor