Dardağan, “8 Mart dayanışma günüdür”

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, 8 Mart Dünya kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 8 Mart’ın kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesi olduğunu ifade eden Dardağan, “8 Martlar dünyanın her yerinde, her şehrinde kadının özgürleşme ve dayanışma günüdür.”dedi.

“KADINLAR İLE İLGİLİ TABLO UTANÇ VERİCİ”

 Anayasa’da kadına ayrıcalık yer alırken, kadınların günümüzde taciz gibi insanlık dışı davranışlara maruz kaldığını belirten Dardağan, “Kadın cinayeti diye bir cinayet tanımlamasının bizim ülkemizde olması ne yazık ki hepimiz için utanç vericidir. Türkiye işte böyle bir tablo ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününü karşılamaktadır. Bu tablonun düzeltilmesi ve gelecek için umut vermesi adına Türkiye’de devletten sivil topluma kadar herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kadına şiddete verilen cezalar ağırlaştırılmasından, kadınların toplum hayatında daha da aktif bir şekilde yer almasına kadar geniş bir yelpazede olaylara bakılmalı ve çalışmalar yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“KADININ SORUNLARI ÇÖZÜM ODAKLI İRDELENSİN”

Kadınların sorunlarını çözmedikçe her anlamda toplumun ilerlemesinin de sağlanamayacağını belirten Dardağan, “Bu temenniyle başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, toplumsal yaşamda ve sendikal hayatta mücadele eden kadınlarımıza başarılar diliyor ve kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz.” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor