DEMİRSPOR DEPLASMAN FATİHİ

Adana Demirspor süper ligin 24. Haftasında deplasmanda ÇAYKUR Rizespor’u 3-1 yenerek hem puanını 40’a çıkardı, hem de Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü.

Mavi-lacivertli ekip ÇAYKUR Rizespor karşısında baştan sona kadar rakibinden üstün göründü.  Deplasman korkusu yaşamadan sürekli rakip kalede gol aradılar. Ayağa pas yaptılar. Çok koştular, ters top oynadılar, yardımlaştılar. Bunun sonucunda ligin etkili ekiplerinden biri olduğunu, her takımı yenecek güçte olduklarını kanıtladılar.

Karşılaşmada Demirspor’un gollerini 27. Dakikada Bjarnason, 33 ve 72. Dakikada İtalya milli takımına 4 yıl aradan sonra yeniden davet edilen ve morali hayli iyi olan Balotelli atarak her karşılaşmada oyunun kaderini değiştirecek futbolcu olduğunu gösterdi. Rize’nin tek golünü Yusuf Sarı attı.

71. dakikada oyundan alınacağını hisseden Balotelli, kazanılan serbest atışı gole çevirdikten sonra yerini Assombalonga’ya bıraktı. Böylece Balotelli ikisi kupa toplamda oynadığı 20 karşılaşmada 10 gol ve 3 asist ile oynayarak takımın er değerli oyuncusu oldu.

Maçta, başarılı kaleci Muric 79. Dakikada sakatlık geçirerek yerini Ferhat Kaplan’a bıraktı. Stanbouli’nin bir şutu direkten döndü. 90+6’ncı dakikada Bjarnason‘un attığı gol için Hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesine gitti. Gol öncesinde Gökhan Gönül’e yapılan faul nedeni ile gol geçersiz sayıldı.

Büyük umutlarla transfer edilen Belhanda takıma faydalı olmak için yeterli çabayı göstermiyor. Beşiktaş karşılaşmasında dileğimiz Belhanda’nın takımdaki yerini almasıdır.

ADANASPOR’DA DÜŞÜŞ VAR

Adanaspor, deplasmanda karşılaştığı Nasadoge Menemenspor’a 2-1 yenilerek taraftarını üzdü.

Bir önceki karşılaşmada da Keçiörengücü’ne 1-0 yenilen Turuncu-Beyazlı ekipte düşüş olduğu dikkati çekiyor.

8 haftadır galibiyeti bulunmayan ve puan cetvelinde alt sıralarda bulunan Menemenspor bu galibiyetle büyük moral buldu ve umutlarını artırdı.

Yeni transferler Efe Tatlı ve Eren ile oyuna başlayan Adanasporlu futbolcular gol yollarında acemice davrandılar, yeteri kadar gol pozisyonu üretemediler ve kazanacak futbolu sergileyemediler.  Özellikle her maçta yüksek performansla oynayan ve duran topları kullanan Celil’in penaltı kaçırması tepkilere neden oldu. Kaleci Batuhan penaltıyı kurtardığı gibi maç boyunca rakip hücumlarında etkili oldu.

Uzun zamandır sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan Kadir Keleş de bir varlık gösteremedi. Menemenspor’un gollerini Kaleci Karacic ve savunma oyuncuların hatasından yararlanan Kaptan Ahmet ile Batuhan Kırdaroğlu, Adanaspor’un tek golünü ise Tetteh attı.

Turuncu-beyazlı futbolcular hakemlere çok gereksiz itiraz ediyorlar. Bu nedenle kart görüyorlar. 63. Dakikada Evren’de ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor