DEMİRSPOR’UN BAŞARISINI HAZMEDEMİYORLAR

Süper ligin 25. haftasında yüksek tempoda oynanan karşılaşmada, Adana Demirspor, saha ve seyircisi önünde Beşiktaş ile karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere kaldı. Mavi-lacivertilerin 2 golü haksız ve sudan gerekçelerle iptal edildi.

Zaman zaman olaylı geçen karşılaşmada, her iki takım kazanmak için tüm güçlerini ortaya koydular. Adeta tenis maçı gibi top bir Beşiktaş kalesinde, bir Demirspor kalesinde gitti geldi. Takımlarını desteklemek için erken saatlerde tribünde yerlerini alan 30 bin kadar Mavi-Lacivertli taraftar son hafta hatta ayların en keyifli futbolunu izlediler.

Ligin ilk yarısında Beşiktaş ile 3-3 berabere kalan Demirsporlu yönetici, teknik kadro ve futbolcular rövanşı kazanmaya koşullanmışlardı. İlk yarıda Beşiktaş biraz daha fazla gol pozisyonu buldu. Özellikle Siyah-beyazlı ekibin genç oyuncularından Kerem’in ortasını iyi izleyen Alex Teixeira savunma oyuncuları ve Muric’in hatasından yararlanarak takımını öne geçiren golü attı.

Özellikle karşılaşmanın ikinci yarısı ve son 20 dakikasında Demirspor’un baskılı atakları dikkati çekti. Balotelli’nin nizami golü ön yargılı hakem Ali Şansalan tarafından golden önce Vargas’ın faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

Kaptan Gökhan İnler, ceza sahası içinde düşürüldü. Bu gibi hallerde sürekli VAR’a giden ve uyarılan Ali Şansalan keyfi davranarak oyunu devam ettirerek gerginliği arttırdı ve tepki çekti. Her iki takımın futbolcularının hücum futbolu sergilemelerine özellikle VAR Hakemi Serper Barış Saka ve Ali Şansalan çomak soktu.

Sahanın en iyilerinden Samet Akaydın,  uzatma dakikalarında attığı kafa golüyle durumu eşitledi. Hızını alamayan Samet Akaydın, ikinci golünü attı. Bu kez Balotelli ofsayt ve kaleci Ersin’i engellediği gerekçesiyle nizami gol iptal edildi. Sakin yapısıyla tanıdığımız Montella bile isyan etti.

Demirspor’un 2 golü sudan gerekçelerle iptal edildi. Geçmiş yıllarda Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) geleneksel seminerinde eski FİFA kokartlı hakem, gazete ve TV’lerin spor müdürlerinin huzurunda “Gerçeği söylemek gerekirse hakemler yıllardır 3 büyüklerin baskısında. Özellikle onlara her zaman ayrıcalıklı davranmak zorunda kalıyorlar. Aksi halde görev alamazlar” şeklinde konuşması her şeyi açıklamıyor mu? O zaman dünyaları harcayan, büyük yatırımlar yapan Anadolu takımlarına yazık değil mi?

Adana Demirspor’un çok kısa sürede süper ligin korkulu ekibi olması, marka transferler yapması. Çağdaş futbol oynaması, Avrupa kupalarını hedeflemesi herkesi kıskandırıyor. Başka anlamda adeta başarısı diğer takımlar tarafından hazmedilemiyor. Bu gibi çirkin oyunlar Demirsporlu futbolcuları kamçılayacak. Avrupa kupası hedefi neden olmasın?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor