DOKTORLAR VE TALEPLERİ

Profesör Dr.Cemil Taşcoğlu, Corona virüsü salgını nedeniyle 1 Nisan günü hayatını kaybeden ilk doktordu.

 Oğlu Onur Taşcıoğlu, babasına ait olan ve 4-5 yıl önce kaydedilen bir kaseti buldu.

 O videoda Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, konuşmasına“Çocuklarım” diye başlıyor, genç meslektaşlarına nasihatlarını şöyle dile getiriyordu;

 “Sevgili çocuklarım; Önce çocuklarım diyeceğim, sonra öğrencilerim diyeceğim, sonra da meslektaşlarım diyeceğim. Sevgili doktorlarım, 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun. Çok onurlu, çok güzel bir mesleğe adım atacaksınız.

Dilerim, hep bu mesleği yapmaktan dolayı insan sevgisi ile dolu olup mutlu ve uzun ömürlü, sağlıklı bir meslek yaşamı sürersiniz. Ben sizleri seviyorum, mesleğinizi sevin ve bununla mutlu olmaya alışın.”

Doktorlar, hocalarının yolunda hizmet ediyorlar.. Merhum Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu’nun işaret ettiği yolda yürüyorlar ve yukarıdaki sözlerini yaşayarak sürdürüyorlar..

Ama kahırlılar, küskünler, kırgınlar..

Kahır, küskün ve kırgınlıklarını şöyle dile getiriyorlar;

 “Biz çok şey yaptık pandemi sürecinde, yapmaya da devam edeceğiz. Pandemi mücadelesinde bizler herhangi bir ek ödeme istemedik, istemiyoruz da. Bizim tek isteğimiz var, yıllar içinde süregelen hak ediş kayıplarımızın yerine konması. Bu hak ediş kayıplarımız yerine konuluncaya kadar da siyah formalarımızla hizmet vermeye, işimizin gereğini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz”

   Atatürk, boşuna “Beni Türk doktorlarına emanet edin” dememiş..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor