Dolandırdığı parayı kripto hesabına aktarmış

(HABER MERKEZİ)-Adana’da kendilerini sahte polis olarak tanıtarak, hesap bilgilerini elde ettiği kişinin 10 bin lira parasını çekip kripto para hesabına aktardıkları belirlenen şüphelilerden biri yakalandı.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Adana ili Pozantı İlçesi Hamidiye Mahallesinde ikamet eden M.S. isimli şahıs Pozantı İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek 16 Aralık 2021 tarihinde cep telefonundan arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtan şahıs tarafından banka hesap bilgilerini ve şifresini vermesini istediği M.S. isimli şahsın da banka bilgilerini arayan şahsa verdiğini, daha sonra dolandırıldığını anlayarak kendisini dolandıran şahıs veya şahıslardan şikâyetçi olması üzerine Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geniş çaplı araştırmaya başlanılmıştır.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay detaylı olarak incelemeye alınmış,  mağdur M.S. isimli şahsın hesap hareketleri incelendiğinde, paranın E.K.K. isimli şahıs hesabına 10.000 TL. olarak havale edildiğini, ayrıca aynı hesaptan 10.000 TL. kripto para hesabına aktarım yapıldığı tespit edilmiş olup, ilgili banka ile görüşülerek mağdura ait hesaba bloke konulması sağlanmıştır.

Güvenlik kameralarının incelenmesi neticesinde parayı E.K.K. isimli şahsın çektiği, daha sonra A.G. isimli şahıs ile birlikte kullandıkları tespit edilmiş olup, A.G. isimli şahıs Mersin ili Toroslar ilçesindeki ikametinde yapılan operasyonla yakalanmış, E.K.K. isimli şahsın yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için her türlü dolandırıcılık olaylarına karşı çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor