EKONOMİK ANTRENÖRLERLE ÇALIŞAN BAŞKAN AKGÜL’ÜN EYÜP ARIN KLASİĞİ

Adanaspor AŞ’yi kendi işyerleri gibi yönetmeyen Başkan Bayram Akgül’ü anlamakta gerçekten zorlanıyoruz.

Şirketler ciddi, donanımlı, yetenekli, profesyonel kimselerle başarılı olur. İş dünyasında başarılı olarak bildiğimiz Bayram Akgül, aynı ciddiyeti turuncu-beyazlı ekibe göstermediğini gözlemlemekteyiz. Bunun kanıtı geçen yıl takımın küme düşmesini, ardından futbol federasyonunun aldığı kararla kümede kaldığını yakından bilmekteyiz.

Geçen sezondan gerekli dersleri almayan, ayrıca 15 yıldır şirketi olan Adanaspor sayesinde futbolu öğrendiğini sandığımız Bayram Akgül’ün halen hatalar yapmasını yadırgıyoruz. Bir iş adamının kendi şirketine zarar vermesini de bir anlam veremiyoruz.

Bu sezon lige dünya efendisi, nezaketli, bilgili, futbolun içinden gelen, forma ıslatan, gel-gitleri asla sorun yapmayan ve adı “nöbetçi antrenöre” çıkan Eyüp Arın ile başlayan Bayram Akgül, daha sonra  Fatih Akyel ardından sahaya giremeyen Yunus Murat Ceylan, en son da Emrah Bayraktar’ı göreve getirdi.

Emrah Bayraktar’ın babası spor şehidi rahmetli Sami Bayraktar ile Adanaspor’da kaptanlık yapan şu günlerde sağlığı iyi olmayan amcası Vedat Bayraktar ile eskiye dayanan dostluğumuz var. Yeniliğe açık olan, araştıran Emrah Bayraktar’ın turuncu-beyazlı ekibe yararı olacağını bekliyorduk. Ancak, evdeki hesap çarşıya uymadı.

Kulüplerin altyapısında görev yapan, profesyonel deneyimi bulunmayan Emrah Bayraktar Adanaspor’a 27 Ocak da geldi ve görevde bulunduğu 8 maçlık periyotta ilk maçında Eskişehirspor’u 5-2 yendi. Daha sonra Keçiören, Giresun, Tuzlaspor’a yenildi. Demirspor, Altınordu, Balıkesir ile Menemenspor ile berabere kaldı.

Karnesi iyi olmayan Emrah Bayraktar, özellikle Demirspor ile berabere kalınan maç sonrasında ezeli rekabeti iyi bildiği halde “ZENGİN-ŞIMARIK” gibi tahrik edici tehlikeli sözcükleri kullanarak büyük çam devirdi ve Mavi-lacivertli yönetici ile taraftarlardan büyük tepki aldı. Bayram Akgül, bu yanlış sözcükler karşısında Emrah Bayraktar’ı koruyarak daha katmerli eleştirilere maruz kaldı.

Ve geciken, büyük sabır gösterilen Emrah Bayraktar’ın görevine son verildi. Her zaman olduğu gibi sağlıklı açıklama yapılmadı. Gençlik Gelişim Sorumlusu Eyüp Arın, hafta sonunda kendi sahasında gerçekleştirilecek Bursaspor maçına takımı hazırlayacak. Hem de bunu incinmeden, gurur meselesi yapmadan yerine getirecek.

İstanbul’da olduğu gibi, Adana’da büyük yatırımları olan Bayram Akgül’ün dileriz geç kalmadan ciddi önlemler alması beklenmektedir. Futbol federasyonu bir daha küme düşmeyi kaldırmayacak. Yazık koca kulüp, aile şirketi tarafından sessiz ve dışarıya kapalı şekilde yönetiliyor. Taraftarlara sabırlar diliyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor