EVLERDE KARABORSA OLDU

Son dönemde artan fiyatlardan konut piyasası da nasibini aldı. Satılık evlere güç yetmez hale gelirken kiralar jet hızıyla artmaya devam ediyor. Kira fiyatları bu kadar yüksek oranlarda artmaya devam etmesine rağmen kiralık ev bulunamıyor ve konut sıkıntısı her geçen gün daha da artıyor.

Günümüzde geçim sıkıntısının yanı sıra vatandaşların en büyük problemlerinden bir tanesi kiralık ev bulamamak oluyor. İnsanların en temel ihtiyaçlarından bir tanesi barınma ihtiyacı günümüzde çok büyük bir sorun halini almış durumda. İnsanlar kiralık ev bulmakta çok büyük güçlük yaşıyorlar.

Konut piyasasında rakamlar, rekorlar kırarak yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Aylar öncesi ile günümüzü kıyasladığımızda fiyatların 3 kat arttığını söyleyebiliyoruz artık. Bu rakamlar gerçekten çok fazla rakamlar ancak piyasa şuanda bu şekilde ilerliyor. Bu piyasada ev satışların yok denecek kadar az ancak kiralık evlere çok yoğun bir talep var iken piyasada kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor.

İnsanlar barınmak için mutlaka bir eve yerleşmek zorunda oldukları için artık fiyatı ne olursa olsun diyerek ev arayışına giriyorlar. Ancak her nedendir ki ev yok. Evet inanabiliyor musunuz her gün onlarca binanın yükseldiği milyonlarca insanın yaşadığı bu metropolde kiralık ev yok.

Sizlerin de eminim dikkatini çekmiştir. Önceden tüm binalarda bir yada 2 tane kiralık ilanı görürdük. Kafamızı az havaya kaldırırsak mutlaka bir kiralık ilana denk gelirdik. Ancak günümüzde öyle değil. Bırakın kafanızı kaldırdığınızda kiralık ev görmeyi günlerce mahalle mahalle gezseniz bile kiralık ev bulamıyorsunuz.

Benim bu dediklerimi yakın zamanda ya kendine ya bir yakınına, arkadaşına ev arayanlar daha bilir. Çünkü bu durum elbette dikkatlerini çekmişti.

Peki benim merak ettiğim soru şu ne oldu bu evlere. Bir anda tüm kiralık evler mi doldu.

Yada ev fiyatlarının daha da artmasını bekleyen, öyle bir bekleyiş içinde olan ev sahipleri ve emlakçılar bilerek mi kiralık yazısı asmıyorlar? Evleri boş olduğu halde fiyatların katlanmasını bekledikleri için mi piyasada kiralık ev yok?

Ben eminim ev var ve bilerek kiraya verilmiyor. Zaten mağdur olmuş insanları daha da mağdur etmek, ellerinde kalan paralarının son kuruşuna kadar alabilmek için fiyat arttırmayı bekleyen çok kişi olduğunu biliyorum.

Ancak bu gidişat hiç iyi bir gidişat değil. Serbest piyasa artık bu kadar da serbest olmamalı!

2 ay öncesine kadar 800 lira olan bir evin kirası şuanda 1600 liraya çıkmış durumda. Bunun neresinde var adalet, neresinde var sosyal devlet anlayışı?

Az önce de belirttiğim gibi ekmek gibi su gibi barınmada insanların en temel ihtiyacıdır. Barınmak için içinde bulunduğumuz yüzyılda mutlaka bir eve, daireye ihtiyaç vardır. Ancak insanların kafalarına göre fiyat arttırmaları, fiyatlar daha da artar o zaman daha çok kar ederim düşüncesi ile evlerini bilerek boş tutan kişiler yüzünden yaşanan mağduriyetin boyutları çok daha ağır olmaya devam ediyor.

Lütfen artık devletimiz bu işe bir el atsın. İnsanlar ev bulamıyor, konutlar karaborsaya düşmüş durumda. Çok büyük bir adaletsizliğin olduğu aşikar iken halen daha neden ses çıkarılmıyor çok merak ediyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor