FİNAL OKULLARINDA ÇANAKKALE RUHU ESTİ

ADANA (BÖLGE)-18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle Adana Final Okulları’nın bahçesinde, izleyen herkesin yeniden Çanakkale Ruhu’nu yaşadığı bir dizi etkinlik programı düzenlendi. Çanakkale Zaferi’nin simgesi Seyit Onbaşı, top arabası ve minyatür Çanakkale görseli büyük ilgi gördü.

Sabah saatlerinde okulun bahçesine kurulan Çanakkale Sergisi’ni izleyerek güne başlayan öğrenciler, görsel sanatlar öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları Çanakkale ve Gelibolu Bölgesi’nin o dönemdeki halini yansıtan minyatürünü, dönemi anlatan seslendirme eşliğinde izledi.

Büyük bir titizlikle hazırlanan programa; Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, Adana Final Okulları Genel Müdürü M.Turhan Orhan, okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna hayatını kaybetmiş tüm şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kurucu Şevket Ertem’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasıyla devam etti. Ertem konuşmasında, “Milli günlerimizin layığı ile anılmasını çok önemsiyorum. Eğer biz tarihimizden ders alırsak, tarihimizde yaşanan o acı olayları bir daha yaşamayız. Çanakkale Savaşı dünyanın tarihi gidişatını değiştiren bir savaştır. Aynı zamanda Osmanlı’nın yetiştirdiği üniversite ve lise öğrencilerinin hayatını kaybettiği ve o yıllarda okulların mezun veremediği bir savaştır. Büyük kayıplar verdiğimiz bu savaşların yeniden yaşanmaması için sanayide, bilimde, teknolojide çok ilerlemeliyiz. Gelişmiş dünya ile aramızdaki mesafeyi kapatmak için her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Hiç bir politik menfaat bizi bir olmaktan, beraber olmaktan ayırmamalıdır. Ancak bu şekilde büyük yokluklarla canları pahasına vatanın bütünlüğünü korumak için savaşmış atalarımıza borcumuzu ödeyebiliriz”, diyerek Çanakkale şehitlerini rahmetle ve minnetle andı.

Savaş dönemini anlatan görsellerle desteklenen programda coşku, gurur, hüzün ve gözyaşı bir aradaydı. Lise ve ortaokul öğrencilerinin yaptıkları sunumlarda 104.yılı anılan Çanakkale Zaferi ile ilgili türküler seslendirildi, dönemi anlatan drama gösterileri sunuldu ve coşkulu bayrak geçişi töreninin ardından program sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor