“Futbolda seyirci garantisi mi geliyor?”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, pandemi sürecinin tüm esnaf ve sanatkarları, dar gelirlileri derin bir ekonomik krize soktuğunu, insanların işsiz kaldığını, geleceğe güvenle hazırlanmak isteyen gençlerin de sportif etkinliklerden muaf kaldığını vurguladı.

Türkiye’de bu gelişmeler yaşanırken Süper Lig’de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yayıncı kuruluş arasında yaşanan yayın krizinde 300 milyon liralık farkı devletin ödeyeceğine dair spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in iddialarını gündeme taşıyan Dr. Şevkin, yayıncı kuruluş borcunun bütçeden ödenmesinin hem amatör spor dünyasına hem de esnaf ve sanatkara büyük haksızlık aynı zamanda ihaleye katılan diğer firmalar için de rekabet şartlarının ihlal edileceği anlamı taşıdığını söyledi.

“GARİBANIN HAKKI”

İktidarın şehir hastanelerinde hasta garantisi, köprü ve otoyollarda geçiş garantisi, havaalanlarında uçuş garantisi verdiği gibi futbolda da seyirci garantili bir televizyon modeline geçtiğinin göstergesi olan bu uygulamanın sporda ticarileşmenin de önünü açtığına dikkat çeken Dr. Şevkin, ülkeyi yönetenlerin vatandaşlara ‘evde kal’ demekten başka bir şey yapmadığını, ekonomik krize çözüm üretmediğini ancak 300 milyon lirayı gözünü kırpmadan harcayabildiğini savundu. Dr. Şevkin, tüm kesimlerde olduğu gibi amatör spor dünyasının da bir kenara itilmesine karşın TFF ile yayıncı kuruluşun arasını bulmak için ödenen paranın garibanın hakkı olduğuna dikkat çekti.

“AMATÖR SPORCULAR, ANTRENÖRLER TEK KURUŞ KATKI GÖRMEDİ”
Sadece Adana’da her branştan 500 faal amatör spor kulübünde on binlerce, Türkiye genelinde yüzbinlerce amatör sporcu, amatör futbolcu, binlerce futbol antrenörü bulunduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, amatör spor dünyasının virüs sürecine duyarlı davrandığını ancak merkezi idareden tek bir maddi katkı görmediğini dile getirdi.

Amatör spor karşılaşmalarının aylardır oynanmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, geçinme zorluğu yaşayan, hayatını sadece genç futbolcu yetiştirmeye adayan futbol antrenörleri ve amatör spor branş antrenörlerinin evine ekmek götüremez hale düştüğünü belirtti.

Dr. Şevkin, işletmelerin, kahvehanelerin, restaurantların kapandığı, amatör spor dünyasının yalnız bırakıldığı bir süreç yaşandığını, hükümetin vatandaşları ekonomik olarak desteklemek zorunda olduğunu, TFF ile yayıncı kuruluşa hoş görünmek için milyonlarca lirayı gözden çıkaranların tüm bu kesimlerin sorununu çözmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor