GEÇEN SEZONKİ DEMİRSPOR’U ARAR MIYIZ ?

Ligde geçen hafta deplasmanda Bursaspor’u 3-1yenerek iddialı başlayan Adana Demirspor, sahasında Beypiliç Boluspor ile 1-1 berabere kalarak taraftarlarını kızdırdı. Her blokta sorunlar yaşayan mavi-lacivertliler kötü oyunlarıyla “Geçen sezon ki Demirspor’u arar mıyız” dedirtti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Adana Demirspor Mehmet Akyüz ve Hasan Kılıç ile mutlak 4-5 gol kaçırdılar. Bloklar arası yardımlaşma yoktu. Hücumda çoğalamadık. Çok zamanlar Mehmet Akyüz ileride yalnız kaldı. Gereksiz yan ve geri pas yapıldı. Bir de buna pas hataları eklenince mutlak kazanılması gereken Boluspor maçında 2 puan kaybedildi. Gelecekte kaybedilen puanların değeri anlaşılacak.

Demirspor golü 43. Dakikada Sedat Şahintürk’ün çok akılcı bir vuruşuyla buldu. İlk yarı bu sonuçla biteceği beklenirken, İlk yarının uzatma dakikalarında Boluspor penaltı kazandı. Aslında penaltı kazanmadı, pozisyona uzak olan hakem yarattı. Mertan Caner Öztürk penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı.

Gününde olmayan, pozisyonları yakın takip etmeyen, kartlarını yerinde kullanmayan, sertliğe ve itirazlara göz yuman hakem Emre Malok, şayet VAR sistemi olsaydı, kesin penaltıyı iptal ederdi. Bu nedenle birinci ligin kulüp başkanları imza toplayarak VAR sisteminin birinci ligde de uygulanmasını istemeleri gerekir kanısındayım.

68. dakikada takımın golcü oyuncusu Mehmet Akyüz’ü oyundan alarak yerine Aosman’ı alan Demirspor teknik Direktörü Ümit Özat büyük tepki topladı. Yine karşılaşmanın tek golünü atan Sedat Şahintürk’ü oyundan alması da doğru değildi. Daha sonra oyuna alınan Jokup Kosecki gereksiz topla oynamayı seviyor. Ayrıca savunmaya dönük oynamadığı için tepkiler aldı.

Beypiliç Bolusporlu futbolcuların sürekli sakatlık numarası yaparak zaman çalmaları çok çirkindi. Hakem bunlara göz yumdu. Özellikle Bekir Yılmaz, hakeme sürekli itiraz etti, futbolu çirkinleştirdi. Ancak, beraberliğe razı olan Boluspor amacına ulaştı ligin zirveye oynayan Demirspor’dan 1 puan almanın keyfini yaşadılar.

Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat, karşılaşma sonrasında klasik bildik sözcüğü kullandı, “Kaybederken eksiklerimizi göreceğiz” Ümit hoca hedefi olan takımlar özellikle kendi sahasında kaybetme gibi lüksleri yok. Biraz da empati yaparak “Nerede hata yaptık?” diye analiz yapmalıdır.

Cezalı olduğu için karşılaşmayı stadın etrafında bir evin balkonundan izleyen Başkan Murat Sancak ile Başkanvekili Metin Korkmaz, sanıyorum Ümit Özat’ın dikkatini çekeceklerdir. Başkan Sancak, takımı orta saha ve forvet oyuncularıyla takviye edilmesi gerçeğini göz ardı etmeyecektir. Kaçan balık büyük olur. Dileğimiz her maçtan gerekli derslerin çıkarılmasıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor