GENÇLERE VE DAHİ SPORA DAYALI 19 MAYIS’I ÖZLEDİK

19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak bellemiştik. Yanılmıyorsam, Atatürk’le puan almayı huy edinen İhtilalci Kenan Paşa zamanında önüne bir de “Atatürk’ü Anma” getirildi. Bana sorarsanız çok saçma bir fikir ürünüydü. Yani, Atatürk’ü sadece 19 Mayıs’larda mı anıyoruz? Örneğin şu son yıllarda, öyle teşebbüslerle karşılaştık ki, Ulu Önder’i anmadığımız tek saat yok gibi.

19 Mayıs stadyumlarda, genç kız ve genç erkek öğrencilerin zarafet ambalajlı sportif hareketleriyle kutlanır, halkın ilgisi çok büyük olurdu. Başlarda yokluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini ifade eden AKP, 2012’de kutlamaların stadyumda yapılmasını yasakladı. O zamandan beri, özel genelge uyarınca okullarda kutlanıyor. Yani halktan kopuk, yani gelenekselleşmiş gösterilerden çoook uzak. Kişisel düşünceme göre, günün “Gençlik” ve de “Spor” temelleri tarihte kaldı.

Ben o günleri çok özlüyorum. Hem anımsatmak, hem de o günleri bilmeyenlere ufacık ip uçları vermek üzere büyüklerimizin, bizlerin ve bizden hemen sonraki kuşakların gururla, coşkuyla, sevinçle izleyip güven duyduğu o günlerden birkaç fotoğraf sunuyorum.

19 Mayıs Bayramı Kutlu olsun!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor