Gönüllüler Adana’da 1 ton katı atık topladı

(HABER MERKEZİ)-Ulusal çapta çöp körlüğünü yenmek, atık bilinci ve farkındalık oluşturmak hedefiyle hareket eden “Let’s Do It!” hareketi kapsamında her sene tüm dünya ile eşzamanlı düzenlenen çöp toplama etkinliği 18-19 Eylül’de gerçekleşti.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve gönüllülerin katılımı ile 19 Eylül’de Adana Örcün Ormanlık Alanı’nda 350 gönüllü ile birlikte toplam 1 ton katı atık toplandı.
Temiz bir Adana için birlikte temizlediler
Çukurova Örcün Ormanlık Alanı’nda düzenlenen etkinlik sonunda 120 kg kağıt, 160 kg plastik, 80 kg metal, 140 kg cam ve 500 kg ambalaj atığı toplandı. Toplanan atıklar Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince bertaraf edildi. Etkinlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, belediyeler, çevre platformları başta olmak üzere TEMA, UCİM, ÇÖLDER, Güney Rotaract, Kızılay, Bisiklet Aile gibi STK’lar ve Arçelik, Beko, Gizerler, Decathlon, Adana Optimum başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş da çevre gönüllüsü olarak yerini aldı. 

“Gelecek nesillere daha temiz bir Dünya bırakabiliriz”

Temiz bir çevre için bireysel farkındalığa ve temizliğe giden yolun kirletmemekten geçtiğine dikkat çeken Let’s Do It Adana İl Temsilcisi Ebru Yılmaz, “Böylesine önemli ve etkili bir organizasyonda yanımızda yer aldığı için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a, sivil toplum kuruluşları ve saha gönüllülerine destekleri için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor